Промяната вътре в теб

  • Сподели:
Промяната вътре в теб

Може да вярваш, че си осъзнал някаква истина за теб. Може да си мислиш, че си успял да я интегрираш добре в себе си. Едва когато се осмелиш да почувстваш как нова енергия влиза в сърцето ти и усетиш някакъв "клик" в теб, тогава се случва.

Странно и ти не знаеш точно как, но го усещаш как това ново чувство се разстила из цялото ти тяло, насища те, завърта те. Цветът му се променя, формата, вкусът. Вибрацията е друга.

И всичко това само защото си даваш право и позволение да го поискаш, да го повикаш, да го прегърнеш, да му се насладиш, да си достатъчно смел да го обичаш - новото си Аз.

Можеш да усетиш всичко. Нещата са такива, каквито са. Но се получава някакво усещане, че нещо в теб се променя, че нищо не е същото. И само за един миг го виж това ново Аз в теб.

Сякаш си в киносалон и гледаш себе си на екрана. Натисни копчето СТОП и картината спира, замира. Виж я ясно тази картина. Кой си ти? Как изглеждаш, с какво си облечен, виждаш ли нещо ново в теб? А какво чуваш? Чуваш ли тишината? А гласа на собственото си сърце? Или песента на нечие чуждо сърце? Как ухае любовта в теб? Какъв вкус има?

Можеш ли да се доближиш до твоето Аз? Искаш ли да го прегърнеш? Да се слеете в едно? Позволи си да се прегърнеш. Позволи си да се обичаш. Обичам се! Обичам се! Усети как се чувстваш в момента, как една нова енергия излиза, прелива се. Пусни я да тече, да те погълне. Дишай с нея. Насити се с нея.

Може да се прокрадне страх. Страх от новото, от неизвестното. Дали ще се справиш? Почувствай съпротивата на тялото - ту топло, ту студено ти става. Почувствай съпротивата вътре в теб. Едно напрежение, което идва. А може би винаги си е стояло там, вътре в теб.

Признай пред себе си страха - да, страх ме е. Новото ти Аз те приближава, прегръща те. То е много мъдро. Успокоява те. Почувствай как влиза право в душата ти, в сърцето ти. Почувствай напрежението. То се преобразува, трансформира се. Става една нова енергия, гориво за живот. За смисъл. Преобразува се в хъс за промяна, за новото. Усещаш нови цветове, нова вибрация.

Ти можеш! Ти го направи. Кажи си на глас: Аз мога! Аз приемам и обичам себе си! Дишай дълбоко.

А сега пусни копчето СТОП и виж себе си на екрана. Нов, променен. Виж себе си от бъдещето. Виж се сега и пак - от бъдещето. Тогава и сега. Почувствай новото си Аз. Има много любов. Има много приемане. Има много смирение. Дишай тази любов. Обгърни приемането. Почувствай смирението...

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП?".