Рики Мартин обвинен в кръвосмешение от 21-годишния си племенник

  • Сподели:
Рики Мартин обвинен в кръвосмешение от 21-годишния си племенник

Рики Мартин е обвинен в кръвосмешение от 21-годишния си племенник Денис Ядиел Санчес.

Изпълнителят може да получи до 50 години затвор, ако бъде признат за виновен.

В петък испанското издание Marca публикува доклад, в който се твърди, че самоличността на Санчес е била разкрита от другия брат на Рики, Ерик Мартин. Жертвата е била в неизвестност по-рано съгласно Закон 54 на Пуерто Рико, който според Джорджтаунското списание за пола и правото е известен също като Превенция и намеса на домашното насилие.

Въпреки това, разкритието добавя обвинения в кръвосмешение към вече съществуващото дело на Санчес за домашно насилие срещу музиканта. Ако бъде осъден по тези по-сериозни обвинения, Мартин потенциално е изправен пред 50 години затвор според законите за кръвосмешението в Пуерто Рико.

Според Marca Санчес също твърди, че е имал връзка с Мартин седем месеца, преди да се раздели с него. 

По-рано този месец съдия Райза Каджигас Кембъл от първоинстанционния съд на Сан Хуан издаде на Санчес временна ограничителна заповед срещу Мартин.

В отговор представителите на Мартин заявиха, че "обвиненията срещу Рики Мартин, които водят до заповед за защита, са напълно неверни и изфабрикувани", добавяйки, че са "уверени, че когато излязат истинските факти по този въпрос, нашият клиент Рики Мартин ще бъде напълно оправдан."

Освен това Мартин публикува изявление, в което отрича обвиненията чрез Twitter, пишейки, че ще "отговори чрез съдебния процес с фактите и достойнството, които ме характеризират".

"Тъй като това е текущ правен въпрос, не мога да правя подробни изявления в момента. Благодарен съм за безбройните съобщения за солидарност и ги приемам с цялото си сърце."

В изданието Marca се посочва още, че адвокатите на Мартин се опитват да подкопаят иска на Санчес, като повдигат неотдавнашните обвинения в тормоз, отправени към него от неназована жена, която уж каза, че Санчес е заплашвал да унищожи живота ù.

Мартин все още не е отговорил на доклада на Marca. 
Делото започва на 21 юли.