Рут Колева: Книгите, които ме промениха

  • Сподели:
Рут Колева: Книгите, които ме промениха

Певицата, която в кръвта си носи "заразата" на R&B и соул музиката - така най-кратко може да представим Рут Колева или просто Рут, която през 2015 г. получава награда за "Най-добра вокалистка" от JAJ Awards – Inter FM, Япония. 

Част от книгите, които промениха Рут Колева:

1. "Железният светилник" от Димитър Талев

Рут: "Железният светилник" е книга, която прочетох по принуда (за матурата), но в която се влюбих безусловно. Някак се влюбих и в България и започнах да ценя бита и историята ни повече."

2. "За мишките и хората" от Джон Стайнбек

Рут: "Книгата ме научи да бъда човек, видях малко от Милтън и малко от Лени Смолс в себе си. Тази книга се чете за един следобед, но ти удря шамар за цял живот."

3. "Златният телец" от Илф и Петров

Рут: "Ако някой някога ми каже, че руснаците не могат да пишат хумор, ще го набия и ще го принудя да прочете тая книга четири пъти подред. Не знам с какво ме е променила, но ме научи на сарказъм и ирония, а те са нужни в тоя ми ти свят."

4. "Вероника решава да умре" от Паулу Коелю

Рут: "Начи, тая книга не я слагам в графа "велика", но я четох в много тежка депресия и ако не друго, ми даде лъч светлина по време на адската дупка, в която се бях самозакопала."

5. "Вещиците от Истуик" от Джон Ъпдайк

Рут: "Брилянтно написана книга, която ме осъзна какво е да бъдеш жена."

6. "Мостовете на Мадисън" от Робърт Джеймс Уолър

Рут: "Любов, която искам да преживея, да ме удари неочаквано, да преобърне света ми и да не си отиде от мен до сетния ми час. Ревах часове, освен всичко. И тази книга е една от малкото екранизации, на които давам 10/10."

7. "Кери" от Стивън Кинг

Рут: "Да четеш Стивън Кинг на 10 години може би не е най-добрата идея, а пък може би е. Въображаемите светове на Кинг (освен всичко, съм ходила в Мейн) са отличителни и дали ми много на въображението."

8. "Изворът"от Айн Ранд

Рут: "Една голяма моя любов ми спечели сърцето като ми даде тази книга още първата седмица. Индивидуализъм for the win."

Рут Колева: Книгите, които ме промениха