Съдбовните връзки - съвместимост според зодията

  • Сподели:
Съдбовните връзки - съвместимост според зодията

Защо понякога се привличат противоположни характери, а друг път - подобни? Може ли да се определи дали двама души си подхождат, дали ще останат приятели завинаги или ще враждуват непрекъснато?

Всеки знак има свое информационно поле, т.е. своя енергийна структура.

Когато човек общува с други хора, неговата енергийна структура влиза във взаимодействие с енергийните структури на друг човек. С даден човек тези контакти като цяло са хармонични, хората се привличат един към друг, а с друг - обратно - възниква борба, конфликти, напрежение. Често се случва в такава борба хората да нямат възможност да се отдалечат и им се налага да се приспособяват.

Нашето обкръжение не е хаотично, то се подбира по определена система. Това обкръжение ни е необходимо за определена цел, тъй като всеки човек носи своята карма - следствия от своите дела в минал живот.

Опитайте се да анализирате своето обкръжение, да разберете, какво ви е събрало, каква е причината, каква е общата цел, възможно ли е съвместната ви работа да продължава, има ли тя перспектива. По вашето обкръжение може да се съди за нивото на вашето развитие. Например неосъзнатите и "спящи" хора обикновено са привлечени от противоположните - съзнателните и отговорните.

Човек е „спящ“ докато не стане цялостна личност - тоест, докато не съедини съзнанието с подсъзнанието, докато не почувства огромната отговорност за своя живот и развитие. Ако някой от вашето обкръжение ви дразни, враждувате или се карате с него - това са болестите на личностното израстване.

Те са дадени, за да може чрез привлечените от вас врагове, чрез конфликти и страдания, които вие сами сте преодоляли, чрез осъзнаването да извървите своя път към самия себе си. Всеки човек има своята пътека, по която може да влезе в самия себе си. И всяка пътека има право на живот.

А хората, които са се "събудили", които са направили своя съзнателен избор между доброто и злото, те привличат в своето обкръжение подобни хора за съвместна работа по пътя към светлината. Огледайте се внимателно кой е около вас, с кого ви е леко, и с кого ви е трудно. Разгледайте своето обкръжение!

Най-простият начин да разберете има ли съвместимост и какво ще ви донесат възможните отношения с даден човек е да се разглеждат отношенията по двойки - слънчевият знак на единия със слънчевия знак на другия. С помощта на слънцето ние въздействаме върху хората, това е нашата външна характеристика.

В двойката, разглеждана според слънчевия знак, под който са родени общуващите, особено ярко се проявява нивото на духовно развитие на двамата. Контактите между различни слънчеви знаци е естествен процес на обучение и натрупване на кармичен опит.

В двойка с вашия слънчев знак (Овен с Овен, Телец с Телец и т. н.)

Такъв съюз ви позволява да видите себе си в огледалото. На практика това е контакт със самия себе си.
На пръв поглед това е общуване на хора, които много добре се разбират, имат много общи интереси, един и същ поглед върху нещата. Съюзът на такива хора е добра проверка, защото именно в такъв контакт човек се проявява в зависимост от своето духовно ниво, на което се намира.

Най-добрият вариант за такъв контакт е група, съюз на хора, свързани съвместно с духовна задача, ориентирани към един и същ духовен път.

Поведението в такъв съюз на еднакви слънчеви знаци могат да бъдат два вида:

Ако човек е честен със себе си, той не се страхува от такава "игра". Тогава той е открит за контакт със своя знак. Общуването може да бъде много интересно, леко, творческо, носещо и на двамата партньори знания. На високо ниво това ще бъде пробуждане на духовен огън, разкриване на духовната същност, преодоляване на своите слабости.

Постоянен нов интерес към партньора, взаимно служение, разбиране. Понякога такива отношения могат да прераснат и в брачни, с взаимна помощ и любов. Често пъти това се случва с Деви, Лъвове, Скорпиони, Водолеи.

Ако човек обаче се самозалъгва, страхува се от критиката, тогава той ще остане затворен за своя знак, ще се страхува да не го прочетат като отворена книга. Такова общуване няма да му донесе нищо хубаво, той ще стои сякаш е затворен в калъф.

В двойка със съседен слънчев знак (Овен - Телец, Телец - Близнаци, Близнаци – Рак и т.н.)

Ако вие сте първият знак, то към следващия знак вие се отнасяте като към източник, даващ ви енергия, помощ, пари, материални блага и стабилно положение, като към фундамент. Той от своя страна ви възприема несъзнателно, тъй като вие сте сякаш "зад гърба" му, в невидимото пространство.

Съюз с човек, чийто знак стои зад нас, може да ни изсмуче на енергийно ниво. В най-лошия случай, това може да бъде „затъване в блатото“ - ако той е по-силен от вас, може да ви повлече след себе си. И вие може да загубите своята духовна сърцевина, да станете материалист.

В по-добрия случай - това е прекрасна опора. Вие за него сте загадка, скрита тайна. Пред вас той се обърква, страхува се да не допусне грешки. Отношенията ви могат да бъдат много странни.

Той може да стане неуверен, затормозен, безволев. В най-добрия случай този контакт ще му помогне да разкрие дълбоките си възможности, ще освети недостатъците му и ще му помогне да разбере себе си.

В двойка с третия или единадесетия слънчев знак (Овен - Близнаци, Телец - Рак, Близнаци - Лъв, Рак - Дева, Лъв - Везни, Дева - Скорпион, Везни - Стрелец, Скорпион - Козирог, Стрелец - Водолей, Козирог - Риби, Водолей - Овен, Риби – Телец)

Третият знак след нашия, ако приемем нашия за първи, за нас е източник на новости, информация. Към него в нас възникват импулсивни и непостоянни отношения. На ниско ниво развитието на такъв съюз може да направи човека разсеян, разхвърлян. Такъв съюз е подходящ за "вечните деца" (които и в зряла възраст си остават деца).

А за една хубава двойка това е прекрасен контакт. Съюзът се характеризира като братство, съседство, приятелство, добросърдечност. Можете да дружите, да споделяте нова информация около увлеченията си, да имате съвместното творчество.

Ако вие сте Овен, а партньорът ви - Близнаци, или вие сте Телец, а партньорът ви Рак и т.н., то вие за него или за нея сте идеал, тартор, реформатор, оригинален човек - неочакван, интересен, носещ промяна. Неговият интерес към вас ще бъде постоянен и стабилен. Такива брачни съюзи издържат доста дълго, те са здрави, добри, рядко се разпадат.

Такъв съюз ще се поддържа от сферата на контакти и информация. Ако обменът на информация в двойката пресъхне, хората могат да се разделят. За запазване на съюза е важно да не се водят празни разговори, да не се проявява прекалено любопитство, да не се клюкарства, да не се лъже.

В двойка с четвъртия или десетия слънчев знак (Овен - Рак, Телец - Лъв, Близнаци - Дева, Рак - Везни, Лъв - Скорпион, Дева - Стрелец, Везни - Козирог, Скорпион - Водолей, Стрелец - Риби, Козирог - Овен, Водолей - Телец, Риби – Близнаци)

Този съюз е напрегнат. В него практически ще се решават проблеми от миналото, бъдещето, традициите и индивидуалните цели.

Към човека, чийто слънчев знак е четвъртият знак след вашия (започвайки броенето от вашия знак, който е първи), ще се отнасяте добре, но ... като към минало, корени, произход. За вас той е символ на дом, безопасност, огнище, дълбока опора - нещо като символ на семейството.

А той към вас може да се отнася като към непостижима цел, носител на социален статус, като към ръководител в кариерата. Може да възникне завист, тъй като той (или тя) разбира, че никога няма да стигне онзи връх, на който вие сте се изкачили.

На ниско ниво този контакт пречи на развитието, връща ви обратно към онова, което е останало в миналото. Може да се възприема като пречка, като опит да се върне изгубена власт. Отнасяйки се към вас със завист, партньорът ви може да натрупа много обиди и да ви възприема като препятствие. Единствено изключение е съюзът между Рак и Везни.

На ниско ниво такива съюзи обикновено носят неразбиране, противопоставяне, сковаващи обстоятелства. Те обаче са много подходящи за хора, които са склонни да рискуват и да се трудят. Когато партньорите се трудят, възникват много по-малко спорове, караници и неразбиране.

На високо ниво това е много ползотворен контакт. Това е съюз на бащини и майчини традиции, съюз на сила и мъдрост с грижа и интуиция. Обединявайки се, в такъв съюз вие можете да се издигнете по вертикала, опирайки се на корените и традициите.

Можете да получите енергия от чистия източник на живот и сила, която ще ви даде възможност да се издигнете нагоре без да спирате. Такова обединение на традиционен и нетрадиционен потенциал и пътят към висша цел позволяват духовно преобразяване и постигане на целта още в този живот.

В двойка с петия (деветия) слънчев знак (Овен - Лъв, Телец - Дева, Близнаци - Везни, Рак - Скорпион, Лъв - Стрелец, Дева - Козирог, Везни - Водолей, Скорпион - Риби, Стрелец - Овен, Козирог - Телец, Водолей - Близнаци, Риби – Рак)

За вас той е като дете, вашето въплъщение на надеждите ви. А вие за него - източник на любов и пример за подражание, авторитет. Съюзът подпомага творчеството и развлеченията. Той ще се отнася към вас като към духовен учител, носител на мистични учения, идеолог, който ви тласка към развитие.

Вие ще го учите и ще разширявате мирогледа му. Макар че деветият знак е длъжен да даде ориентир на петия, и вие сте длъжни да му помогнете да направи избор, да разшири съзнанието си и да го изведете от състояние на духовно детство.

Този съюз е най-хармоничен, ако се заемете със съвместно творчество, подходящ е за духовно развитие и пълноценно разкриване на чувствата. Този съюз може да ви даде удовлетворение, да ви направи борци, в такова общуване ще можете да реализирате своя потенциал.

На ниско ниво това може да бъде взаимно използване с егоистични цели. Усещането за свобода може да доведе до анархия, до творческо безплодие.

В двойка с шестия (осмия) слънчев знак (Овен - Дева, Телец - Везни, Близнаци - Скорпион, Рак - Стрелец, Лъв - Козирог, Дева - Водолей, Везни - Риби, Скорпион - Овен, Стрелец - Телец, Козирог - Близнаци, Водолей - Рак, Риби – Лъв)

Слънцето на партньора ви е в шестия знак, започвайки броенето от вашия, а вашето Слънце - в неговия осми знак. Той е подчинен, зависим от вас, работи за вас.

Вие сте собственикът, товарите го със своите ангажименти, както и със своите болести и дори своята карма. На ниско ниво, ако правите това постоянно, количеството ще премине в качество. Съдбата може да ви накаже.

На високо ниво той ви помага да осъзнаете висшата степен на смирение. Тоест, можете да покажете какво е това дълг, търпение, милосърдие, доброволно служение.

Той се отнася към вас мистично. Това е влечението на заека към гущера. Вие за него можете да станете символ на ужас, страх, катастрофа, унищожение, дори до смърт. На ниско ниво такъв контакт привлича хора с комплекси, мазохисти.

Съюзът може да бъде мрачен, плашещ, обсебващ. Това е песимизъм, пречупване на устоите, загуба на сили и духовна смърт. Често пъти ние действаме унищожително на своя шести знак. А в такъв контакт с нас често пъти са най-близките ни хора!

Унищожително действат: Овен на Дева, Телец на Везни, Близнаци на Скорпион, Лъв на Козирог, Рак на Стрелец, Дева на Водолей, Везни на Риби, Скорпион на Овен, Стрелец на Телец, Козирог на Близнаци, Водолей на Рак, Риби на Лъв. Изключение може да стане съюзът на Овен със Скорпион. Скорпион създава постоянно активно енергийно поле и Овенът получава стимул за действие.

Това е странен и загадъчен съюз. В крайна сметка такъв съюз на високо ниво води до преодоляване на страхове и комплекси, възможно е да изчезне всеки страх. Съюзът закалява, не позволява отпускане, връщане обратно, спомага за изкореняване на горделивостта. Ако човек осъзнава, разбира и гледа на съюза като на божествено изпитание, той ще получи сила, имунитет, защита, ще се преобрази подобно на птицата феникс.

Този съюз е необходим на водните знаци - Риби, Раци, Скорпиони. Това е нещо като привличане на кризата, стремеж към трансформация и качествена промяна. Това е програма за определено въплъщение (особено ако това е съюз с близки хора), тя ще доведе или до пълно разрушение, или до приказката за Пепеляшка.

В двойка с противоположния слънчев знак (Овен - Везни, Телец - Скорпион, Близнаци - Стрелец, Рак - Козирог, Лъв - Водолей, Дева - Риби и обратно)

На ниско ниво това ще бъде открита вражда, егоизъм, злоба, противоборство. И тогава всичко трябва да започнем от себе си. Ако ви дразни вашият партньор - значи вие не сте цялостна личност. Ако човек духовно не се е събудил, то такава ненавист, враждебност ще се трупа с години - стигайки включително до комплекси, до трагедия, която може да доведе дори до убийство.

На високо ниво този съюз говори за реално партньорство, за динамично развитие на личността, за това, че човек може да компенсира своите недостатъци...

Ако това са Овен - Везни, то Овенът може да научи Везните да бъдат по-инициативни, активни, смели, може да покаже колко приятно е да се проправя път за хората, да се върви преди всички, да си лидер, изобщо колко прекрасно е да даваш. Везните ще помогнат на Овена да проявява спокойствие, мъдрост, търпение, миролюбивост, чувство за хармония, доброжелателност.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

От разгледаните съюзи на слънчевите знаци най-благоприятни са контактите между 5-ти и 9-ти, 3-ти и 11-ти знаци, тоест връзките между стихиите огън и въздух.

Най-тежки и опасни могат да бъдат контактите между 4-ти и 10-ти, 6-ти и 8-ми знаци. Но все пак не бива да се забравя, че освен слънчевия знак, в хороскопа за съвместимост се разглеждат и взаимните положения на Луната, Венера и Марс, лунните възли, Сатурн и Юпитер и т.н.

Автор: О. Соловьова, астролог, психолог  / Източник: margaritta.dir.bg