Само дълбоко комплексираните и дребнави хора търсят конспирация във всичко

  • Сподели:
Само дълбоко комплексираните и дребнави хора търсят конспирация във всичко

Някои хора ме отчайват, отблъскват и после отегчават. Точно в тази последователност. Някои хора упорито искат да изядат хляба на Джузепе Торнаторе, Марио Пузо и Скорсезе. Хвала на такваз развинтена фантазия. Вярно, в болно направление, но и това е фантазия.

Преди щях да отварям очи, да тръгвам на война и в настъпление. Сега ми стига и на някой да измия гурелите. Ще се опитам да цитирам Камен Донев, който в един от първите си моноспектакли беше казъл, че "за някои гурели не трябва вода, а направо канго". Толкова са здрави и втвърдени, нямат измиване.

Само дълбоко комплексираните и дребнави хора търсят конспирация във всичко. Търсят вечно теле под вола, а то ни теле има, ни вол. Раздават безплатно непоисканите си, никому ненужни, изхабени, пожълтели съвети и стратегии, удавени в безпорядъка на глупавия си поток от мисли.

А пък може и свободното време да оправдава цялото това желание. Цялата тази надежда, че след като ти търсиш конспирация там, където има просто една чиста поляна, със зелена трева и два минзухара... значи ще дойде и една крава да пасе там. И теленце, което да суче красиво отдолу.

Често пъти хората говорим или правим неща, водени от някаква чиста цел и намерения. Намерения, които не са облечени в моноспектакъл на игрите и сценарии за конспирации. Водени сме от нещо добро. Представяте ли си, има такива хора?!

Но все ще се намери някакъв разбирач, който да ти даде вмирисания си на робия акъл и да ти обясни защо правиш нещото, което правиш. Yeah, right...Ти знаеш по-добре от мен!

Мисля, че заради това много хора се отдръпват от други, отписват се от групи във "Фейсбук", избягват срещи и се затварят в себе си. Просто им е писнало и им е дошло до над гушата от простотията на разна паплач хора.

От професорите с докторантури по всички въпроси, които вкъщи две яйца не могат да изпържат. От хора, чийто живот е затънал във фекалии и смрад, зли са, болни са от вътре, но ги напира, здраво ги напира да извадят този яд на показ. Да кажат онова смърдящо на комунизъм, фашизъм, мнение и да го изкрещят гестаповски в коментар над нещо си.

Не дай Боже, да ги разминеш по улицата, гестапото ще бъде само в оглушителния вик: Царевицаааа! Ще я вземат и ще преживят цял ден, нереализирани, недоволни и нещастни от живота си!

Не сте били заедно никога. Не сте се виждали. Не се познавате. Но те ще говорят от първо лице какво има изпод главата ви! Те знаят по-добре от вас за какво си мислите! Посмейте да ги убедите в противното, не можете! Противно няма. Както няма и цветове.

Но капаците, които носят имат огромно решаващо значение! Предлагате им истината! За тях такова нещо няма! Ще изкарат от някъде тъпата си източна мъдрост и ще бързат да изядат онази вече пресолена царевица!

Но всяка пресолена манджа няма ядене! Не става за докосване! През ум не трябва да ви минава да използвате някакво чувство за хумор и ирония. Такива хора са изначално оперирани. В света няма нищо смешно, светът е една голяма драма. В него има една локва, пълна с конспирации. И там вътре в нея са те! Нагазили до шията, хванали кочана!