Шест мисли, които ни правят нещастни

  • Сподели:
Шест мисли, които ни правят нещастни

Нашите мисли пряко се отразяват на настроението и щастието ни. Когато в главата ни нахлуват отрицателни мисли, това променя настроението ни и ни кара, да се чувстваме несигурни и обезпокоени. Ние самите чертаем своя път в живота, а нашите мисли са улиците, през които преминаваме по този път. Когато те са отрицателни, ние мигновено се изпълваме с песимистични чувства, които ни правят нещастни. Нека разгледаме някои от мислите, които ни постискат, натъжават и правят нещастни.

Финансово състояние

Най-честите ни притеснения и мисли са свързани с финансовото ни благополучие, с възможността да изкарваме достатъчно пари, за да погасяваме своите сметки и същевременно да можем да изградим спокоен живот и спокойни старини. Мислите ни са свързани пряко с работния процес и с методите, чрез които да изкарваме повече пари, притеснението че имаме задължения и не можем да си осигурим мечтания живот без финансови грижи - което от своя страна ни натоварва психически, обременява ни и ни прави нещастни.

Важно е да планираме различни варианти, с които да бъдем по успешни, но никога да не натоварваме съзнанието си с мисли, че сме неспособни да направим нещо повече, за да променим финансовото си състояние.

Несподелена любов

Мисълта, че не получаваме нужната любов от връзката, в която се намираме или харесваме човек, който даже няма и представа, че съществуваме – тези мисли, ни депресират и ни карат, да се чувстваме нещастни. Запомнете, че всяко нещо в този живот идва със своето време и рано или късно намираме, това което търсим, без да е нужно да затормозяваме съзнанието си с тъжни мисли, за нещастна и несподелена любов.

Чувството, че всеки момент ще се случи нещо лошо

По този начин сме склонни и да предизвикаме негативните събития в нашия живот – когато мислим непрестанно, че всеки един момент трябва да очакваме нещо лошо, а същевременно всичко около нас всичко е повече от прекрасно, ние подсъзнателно предизвикваме негативните събития към нас.

Страх от болести

Докато  сме здрави трябва да благодарим на Господ и да се чувстваме щастливи, защото здравето е най-важната част от пъзела наречен живот. Не е нужно да натоварваме съзнанието си с мисли за болести, защото каквото има да се случва, то ще се случи, но е важно междувременно да бъдем положително настроени и да не позволяваме на черните мисли, да запълват съзнанието ни и да ни карат да се чувстваме нещастни.

Всички се страхуваме от болести, но важното е никога да не поставяме на преден план тези мисли, когато в живота ни в момента всичко е наред.

Липса на приятел 

Човек, с който можем да споделим и да си разкажем болката. Такъв, който да ни изслушва без да ни упреква и на когото можем да разчитаме напълно. Това са мислите, че имаме липса на приятелско рамо в живота си.

Щастието на най-близките ни хора

Когато мислим за техните проблеми и препятствия, през които преминават, това определено ни натъжава, кара ни да се чувстваме нещастни. Както с всички останали мисли, така и с тези, които са насочени към нашите роднини и близки хора, трябва да внимаваме много, защото за каквото си мислим, това предизвикваме. Нашите мисли насочени към любимите хора, трябва винаги да носят положителен заряд.