Шест начина да освежите брака си

  • Сподели:
Шест начина да освежите брака си

Рутината, в която навлизаме в един даден етап от този съвършен съюз, започва да ограничава нашата фантазия, чувства и емоционалност. Всяка наша стъпка се превръща в един непрекъснато повтарящ се цикъл, в който ежедневието ни засмуква. Докато сме нагазили в задачи, срещи и задължения - започваме да пропускаме важните неща, които всъщност ни правят истински щастливи, а именно близостта с любимия човек.

Ако сме се предали и сме оставили своя брак на ежедневната рутина, трябва да се замислим, как можем да му дадем нов тласък, да го преродим за да може да се почувстваме удовлетворени от него и щастливи във връзката, в която се намираме.

Ще ви разкрием няколко лесни стъпки, чрез които може да съживите своя брак.

1. Излизайте със своя партньор поне веднъж седмично сами – Независимо дали ще отидете на разходка или ресторант, излезте със своя любим човек, но най-важното условие е да бъдете сами, само двамата - без децата, бабите, лелите, свекървите, тъщите и т.н. Просто си откраднете глътка въздух от рутината и ежедневните задачи, отдайте се на страстта и изпитайте нови емоции с човека до себе си.

Но за тази цел е нужно да намерите вариант, в който може да отделите време на своя брак, като останете насаме със своята половинка - може да посетите музей, да отидете на кино или просто да се разходите вечерта в парка. Научете се сами да си създавате възможности, от които да печели вашия брак, а именно време един с друг, време без децата, време без проблеми и време да се обичате, както преди.

2. Сексуално разнообразие – Може да поговорите със своя партньор и да обсъдите, няколко варианта, в които да изпробвате нещо нестандартно и по-различно от рутинния секс, който до момента сте правили. Сега може да разгърнете своите сексуални фантазии и просто да експериментирате. По този начин ще покачите сексуалното си желание и ще се насладите на нестандартни усещания в компанията на своя любим.

Сексът е начин да смъкнем напрежението и да се насладим на своя партньор. Сексът е важен и за нашето емоционално състояние и когато не получаваме добър секс или никакъв, ние се чувстваме напрегнати, изнервени и психически претоварени. Затова, ако искаме нещата да вървят в правилната посока, трябва да не се страхуваме да експериментираме в леглото. Колкото по-вълнуващо е едно сексуално изживяване, толкова по-свързани ставаме с човека, от когото сме получили тези силни усещания.

Сексуалните игри и експерименти могат да бъдат свързани с ролеви игри, в които се обличаме предизвикателно и като подчертаваме различни роли, силуети и възбуждащи професии. Можем да заложим на играчки или стриптийз. Просто е нужно да отключим съзнанието си, за експерименти и да разберем, какво ни харесва и какво възбужда човека до нас, така ще разнообразим нашите сексуални преживявания с любимия и ще съживим страстта.

3. Да се облекчим емоционално – Какво значи това ли – просто да поговорим със своя любим за нещата, които харесваме и тези, които не ни правят особено щастливи. Не трябва да забравяме тази свързаност в брака, която ни е нужна, а именно чрез правилното комуникиране и разбиране на чувствата на другия, ние можем да постигнем нужната хармония.

Хубаво е да имаме представа, какво точно се върти в главата на другия, да знаем, какво точно иска и желае – тогава, ще можем да вървим в пълен синхрон и нещата ще станат значително по-лесни. Разбирателството в брака ни дава нужната свобода да се наслаждаваме на всеки един прекрасен момент с любимия човек. Защото можем да говорим и споделяме, да си разказваме приятни случки от деня и интересни истории.

По този начин ще задържаме интереса и любопитството на своя партньор, когато намерим правилния начин за комуникиране, тогава ще можем да дадем един добър старт на нашите перфектни отношения.

4. Почивка – Това може да е дългопланирана екскурзия или просто двудневен отдих до вилата. Без значение какво ще изберем, просто е важно от време на време, да сменим обстановката, в която се намираме, ако искаме да изпитаме нови усещания и да изживяваме своята любов, трябва да пътуваме, да се наслаждаваме на света около нас.

5. Изпробвайте нови храни – Новият вкус и новото усещане създават представата за нещо съживяващо, затова не се притеснявайте да експериментирате с нови храни. Направете си вечеря, изпробвайте различни храни, върнете романтиката и новите усещания в любовният си живот.

Ако и двамата харесвате романтичните моменти - направете си вечеря на свещи, пуснете си някоя незабравима песен с която имате спомени. Помечтайте за бъдещето, усмихвайте се и се насладете на човека до себе си.

6. Излизане с приятели – Това също е начин, чрез който можем да разнообразим своя брак. Когато не се предаваме над рутината, излизаме, срещаме се с други хора, обменяме информация, забавляваме се - ние започваме да се чувстваме по-щастливи от своите отношения, защото когато един човек е ограничен да бъде на едно и също място и да прави едно и също движение голям период от време, той се натоварва и уморява, а връзката се изхабява и с времето разпада.

Затова е важно разнообразието – в леглото, в храната, в местата които посещаваме и хората, които срещаме. Разнообразието е важна част от ползотворните отношения и щастливия брак.