Шест неща, които не трябва да правим, когато сме във връзка

  • Сподели:
Шест неща, които не трябва да правим, когато сме във връзка

Има аламинутни връзки или иначе казано, връзки без бъдеще, с цел забавление, в които не вкарваме чувства и емоции, а още по-малко привързаност. Но когато намерим подходящия човек за нас и искаме да го задържим по-дълго до себе си, има някои правила, които трябва да спазваме, ако искаме да не развалим отношенията си с този човек. Ще разгледаме част от нещата, които вредят на връзката и карат партньорите да се отдръпват един от друг.


1. Да лъжем непрестанно партньора си

Лъжата е способна да развали всеки тип отношения, независимо дали те ще са приятелски, любовни или работни. Когато до себе си имаме човек, който държи на нас и същевременно не спира да ни подкрепя в трудните моменти, трябва да се постараем да бъдем максимално честни и откровени с него.

Лъжата е начин да обтегнем ситуацията, както и да разбием доверието, което ни има любимият човек. Тя е средство, чрез което можем за момента да си спестим някой друг скандал, но впоследствие до такава степен да пренатоварим каруцата, че тя да не издържи на напрежението и просто да се разпадне.


2. Да вярваме, че може да му се качим на главата и той, винаги ще е до нас

Важно е да знаем, че единственото правило във всяка сериозна връзка е – винаги постъпвай с другия човек така, както искаш той да постъпи с теб, защото рано или късно съдбата балансира нещата, връща ти всяка твоя постъпка, но стократно, не го забравяйте. Не може да правим каквото ни скимне и то да е за сметка на човека, който обичаме.

Връзката е партньорство, взаимност и подкрепа. И двамата партньори трябва да полагат нужните усилия, за да задържат доверието и уважението до самия финал на тези отношения. Когато ние се държим лошо с любимия човек в действителност ние помагаме за разпадането на тази връзка, дори без да го осъзнаваме, защото идва момент, когато този човек не може повече да търпи нашето отношение и просто си тръгва в един ден.

3. Да смятаме, че на нас всичко ни е позволено независимо, че нашите действия, пряко се отразяват на човека до нас

Грешно е да смятаме, че ние владеем човека до нас, връзката и отношенията, и че само като тропнем по масата ще вкараме ред в нещата. Нашите постъпки пряко се отразяват на чувствата на партньора ни и ако искаме да сме щастливи в тази връзка, никога не трябва да забравяме едно просто правило, а именно – никога не прави това, което не искаш да получиш на среща си. Отношението ни към партньора е ключов фактор за продължителността на тази връзка.

4. Да започнем любовни отношения с друг човек, още докато сме в тази връзка

Това е изключително неприемливо, когато до себе си имаме човек, с който сме споделяли, с когото живеем и който държи на нас - да се впуснем във връзка и с още един. Изневярата е пагубна за любовните отношения, защото всичко след нея вече не е същото и нещата, които губим са изключително много – доверието, любовта, уважението, приятелското рамо и любимия човек, който ни е подкрепял винаги.

Всичко това изчезва за секунди, когато прекосим тънката граница и се отдадем на моментното забавление. Ако не държим особено на човека до себе си и не искаме да оставаме в тази връзка, единственият начин е преди да започнем други отношения да се изправим смело пред партньора си и да му признаем своите чувства.    

5. Да игнорираме желанията и чувствата на любимия човек

Когато спрем да забелязваме човека до нас и да обръщаме внимание на неговите чувства, ние тласкаме тази връзка директно към пропастта, защото нещата, които я крепят, са именно отношенията и чувствата, които споделяме с любимия.

6. Да си съперничим и надпреварваме с партньора

Още една грешка, която несъзнателно вкарваме в любовната си връзка. Надпреварата кой ще бъде назначен на по-добра позиция, кой ще вкара повече финанси в семейния бюджет и кой е по-добър от другия – са неща, които трябва да избягваме, защото те са способни да подкопаят основите на тази връзка и да ни вкарат в омагьосания кръг на скандали, нерви и безкрайна умора от това непрестанно съревнование.

Най-важните правила във всяка връзка са - да не позволяваме на чувствата да охладняват, да бъдем искрени и честни с нашата половинка, да се подкрепяме в трудните моменти и да преодоляваме препятствията рамо до рамо, защото единствено слабият човек бяга, когато усети проблем.

Бъдете силни, търпеливи и истински към човека на когото държите.