Шест признака, че живеем с неподходящ партньор

  • Сподели:
Шест признака, че живеем с неподходящ партньор

Животът с неподходящ партньор определено не е лесна задача. С течение на времето хората се променят и човекът, който ни се е струвал повече от перфектен, мигновено се превръща в мърмореща крастава жаба. Това се получава поради факта, че голям процент от двойките се опитват да спазват поведение, както и да си поставят маски на добре възпитани, мили, грижовни и любящи хора, но самата действителност се оказва някак по-различна.

Ще разгледаме няколко признака, по които можем да разберем, дали сме попаднали именно на такъв човек.

1. Не можем да разчитаме на него
Независимо, дали става на въпрос да ни помогне с пазарските чанти или пък да ни даде подходящ съвет, той по-скоро предприема неутрална позиция. Когато дойде момент да разчитаме на него, просто се отдръпва, запазва пълно мълчание, игнорира ни винаги когато имаме нужда от неговата подкрепа и помощ.

По тези признаци можем да бъдем напълно убедени, че този човек не се интересува особено много от нас и определено е напълно неподходящ.

2. Той е винаги критично настроен към всичко 
Той е критичен към нашия външен вид, облекло, прическа, към самата връзка, към споделената любов към интелигентността ни – винаги подхожда с един обвинителен тон, който ни кара да се чувстваме нищожни, нищо незнаещи и неразбиращи.

Той винаги изкарва лошите страни в ситуацията и е неспособен да се радва на живота. Времето си запълва единствено със злобни критики, спрямо всички хора, които го заобикалят.

3. Той е скъперник, който дели семейният бюджет на две 
Трудно се живее с човек, който е безкрайно пресметлив и по спестовност задминава, дори и Чичо Скрудж. Този човек просто така е научен да живее - още докато е бил дете е придобил този странен механизъм да контролира своите финанси и много трудно би се променил във времето. По вероятно е да стане още по-спестовен, отколкото да загърби този начин на живот.

Скъперникът се е научил, че трябва да спестява от всичко - от храна, облекло, забавления и от всичко, за което може да мине безплатно. Този човек предпочита да разделя семейния бюджет, за да може да има по-голям контрол над парите си, но дори и да не го раздели, той ще започне да иска пълен отчет за всяка изхарчена стотинка от своя партньор. Сами разбирате, че с подобен тип хора много трудно се живее.

4. Той е безпричинно агресивен
Независимо дали ни малтретира физически или ни мачка психически, този човек не трябва да има никакъв достъп до нас, тъй като агресивният човек е попил това поведение още в ранна детска възраст и е изключително трудно да промени този свой недостатък, колкото и време да е минало, той си остава насилник.

С подобен човек се живее изключително трудно и освен, че трябва непрестанно да сме нащрек - какво казваме, как се обличаме и къде ходим, тъй като той има склонността да избухва за дребни и незначителни неща, ние ще сме напълно нещастни, ако не прекратим навреме тази връзка.

5. Той е кръшкач
Всички хора се заглеждат, когато видят красив човек пред себе си. Независимо от пола, и мъжете, и жените плакнат очи със секси фигури, но когато сме попаднали на човек, който не само очите му шарят, но и докато се обърнем, той вече ни е изневерил няколко пъти, това трябва да ни доведе до мисълта, че хем няма какво да получим от тази връзка, хем за нас ще е по-добре да прекратим отношенията си с този човек и да не задълбочаваме агонията си, само защото сме решили, че подходящите партньори са свършили и няма да намерим по-добър.  

Верността е символ на любов, а щом липсва във връзката, сами разбирате, че от нея нищо не би могло да излезе, освен куп разочарования, болка и обида, но единствено за нас самите.

6. Пристрастен е към наркотици, хазарт, алкохол 
Човек, който залита по някои от изброените по-горе неща, значи има някакъв проблем. Когато той е опиянен от своите зловещи страсти и зли демони, става безконтролен, лъжлив и определено е способен да ни постави на последно място по важност в неговият живот, защото страстта му към алкохола, наркотиците или хазарта е в пъти по-силна и завладяваща ума му, отколкото любовта му към нас.

С подобен тип човек, освен че изключително трудно се живее, но и никога няма да успеете да разберете истинската му същност, най-много да се оплетете до шия в излишни борчове, скандали и неприятни моменти. Този човек е наистина лоша компания, а за партньор и дума да не става.