Шест признака, че живеете със социопат

  • Сподели:
Шест признака, че живеете със социопат

Социопатът е човек, който се опитва да постигне целите си с помощта на манипулативно поведение и лъжи. Този човек лесно избухва и винаги обвинява хората около себе си за случващото се в живота. Той е човек, който мрази критиките към себе си – изключително интелигентен и благодарение на своя бърз ум успява да манипулира и контролира хората около себе си. Социопатът ловко си служи с хитрост и ласкателство, които му помагат да прикрие злонамерените си мисли. Нямащ морал и чувства, не спазващ никога житейските правила, защото си е създал свои собствени, които са изгодни единствено за него самия. Манипулатор, стараещ се да излезе чист от всяка ситуация – нападателен и жесток човек, който не се интересува от чувствата на другите.

Ще ви разкрием шест признака, по които да познаете този човек.

1. Когато е сред хора, той е ласкател с добро чувство за хумор, но не така стоят нещата, когато останете насаме с него – Докато ви манипулира и психически ви изстисква, той става корено различен човек, когато има и други хора. Пред тези хора се представя за мил, грижовен, възпитан и интелигентен човек, но в действителност не така стоят нещата, когато останете насаме. Тогава той разкрива своята жестока същност, превръща се в нападателен егоист, който си играе с вашата психика.

2. Забранява ви да споделяте какво всъщност се случва у дома. Забранява ви да разказвате на близки и познати за семейните ви проблеми и за неговото променливо настроение. За този човек е изключително важно да ви контролира и е наясно, че ако бъдат информирани вашите познати за случващо се, ще предприемат мерки, с които да ограничат контактите ви с него, точно поради тази причина той иска останалите хора да вярват в милия и оптимистичен образ, който той е създал пред тях.

3. Отдалечава ви от най-близките приятели. Колкото по-малко контакти имате с останалите хора, толкова по-лесна мишена ставате за него. Тогава той спокойно, може да ви контролира и тормози. Умишлено ви скарва или забранява да излизате с приятели. Превърнал се е в господар на вашия собствен живот и единствено той може да дърпа конците и да взима важни решения за бъдещето ви.

4. Подтиква ви към негативни мисли. Мачка ви психически и ви убеждава, че сте слаби, беззащитни и няма да оцелеете, ако той не е до вас. Социопатът е перфектен манипулатор, който без да усетите ви склонява да правите неща, които в действителност не искате. Той определя правилата, а ако се отклоните от тях, той отключва своята агресия и злоба към вас. Освен, че ви изолира от външния свят, той е способен по всяко едно време да ви нарани емоционално и физически, защото за него страхът е ключът към контрола. А колкото повече се страхувате от него, толкова по-силен става той.

5. Смятате, че с времето той ще се промени и ще се превърне в мил и нежен партньор – Това никога не се случва, защото подобен тип хора са отключили този психичен дефект още от самото си детство и това е станал единственият възможен вариант, по който да живеят. Той не подлежи на промяна и контрол, защото е неспособен да изпитва чувства.

6. Способен е да ви посегне, когато нещо, което сте направили или казали не му изнася. И след като го направи ви убеждава, че всъщност вие сте виновни, а той е истинската жертва на обстоятелствата. Способен е да изпада в емоционални речи, както и дори да се разплаче пред вас, когато ви е наранил, но всичко това е с целта да го оправдаете за всичките манипулативни гадости, които ви е причинил. Неговата интелигентност му позволява да обърка вашето съзнание, да ви накара да му се подчинявате и да ви склонява към действия, които са във ваша вреда.

Идва момент, в който без да искате започвате да се въртите в един омагьосан кръг, в който отношенията ви с този човек освен, че не се променят с времето, а и стават все по-потискащи, тежки и изхабяващи ви. Когато усетите, че познавате такъв човек се постарайте да не допускате той да стане част от живота ви.