Шиниъд О‘Конър слиза от сцената след 40 г. кариера

  • Сподели:
Шиниъд О‘Конър слиза от сцената след 40 г. кариера

След 40 г. на музикалната сцена певицата Шиниъд О‘Конър, която идва и у нас, обяви, че ще прекрати музикалната си кариера догодина. „Пиша ви, за да обявя оттеглянето си от турнетата и от работата в звукозаписната индустрия. Остарях и съм уморена. Следователно за мен е време да спра, след като наистина дадох всичко от себе си. През 2022 г. ще бъде последното ми излизане на сцена. И повече няма да има нито турнета, нито промоции“, написа 54-годишната ирландска изпълнителка в личния си профил в „Туитър“.

„Това не е тъжна новина. Това е изключително красива новина. Един войник знае кога трябва да се оттегли. Това пътуване продължи 40 години. Време е да спра и да сбъдна други свои мечти", написа още изпълнителката, превърнала се в любимка на меломаните с кавъра на песента на Принс - Nothing Compares 2 U. Шиниъд О‘Конър се извинява на всички, които по някакъв начин се чувстват обидени или огорчени от решението й, било то почитатели, промоутъри или тур мениджъри. „Не ми трябва позволение от хората, за да го обявя. Също така съм на няколко уискита“, пише още ирландката.

Без колебание тя изразява силни позиции по теми като организираната религия, правата на жените, войната, сексуалните посегателства над деца. Шиниъд О’Конър е ръкоположена за свещеник в Ирландската ортодоксална, католическа и апостолическа църква, църковна група без връзка с Католическата църква. Не пести критики към Ватикана, папите и Католическата църква въобще, като често се позовава на скандалите, свързани със сексуални посегателства над деца. Във връзка с това, Шинийд О’Конър открито заявява, че трябва да се изгради нова църква, ако свързаните, пряко или непряко, с педофилските скандали не я напуснат.

Споделя, че се интересува от различни религии, но не би искала да ѝ е прикачен определен етикет. Причислявала се е и към растафарианството. През 2017 г. О’Конър променя името си на Магда Давит, а след като приема исляма през 2018 г. приема името Шухада Давит.