Ще чакаме шоуто да продължи - величествено и достойно

  • Сподели:
Ще чакаме шоуто да продължи - величествено и достойно

На 02.11.2018 г. нещо ще се случи! Спокойно, няма опасност от погиване на човечеството, няма нищо предсказано. Има обаче нещо отдавна чакано - излиза филмът, посветен на легендарните Queen, а именно "Bohemian rhapsody".

Без да подценявам никой човек персонално или неговия труд, ще кажа само, че това не е като да влезеш в образ за "Като две капки вода"! Нещата не опират до това да си поставиш просто чифт зъби за час и после клакьорите да ти ръкопляскат. Оценка няма да ти слагат трима души, а милиарди чакащи фенове на бандата Queen и нечовека Фреди Меркюри. Лъжицата е огромна по размери и дълбочина.

И аз си давам сметка, че още от сега подхождам криво към нещата. Очаквам да не бъда разочарована, да не изляза от киносалона вкисната и с тръпчив вкус в устата, да не искам много от Реми Малек, актьорът, който ще влезе в обувките на Фреди Меркюри.

Вероятно мнозина от вас познават Реми Малек от сериала "Mr. Robot", където Реми се превъплъщава в Елиът Андерсън - програмист хакер, който страда от рядко заболяване. За тази си роля Реми грабва наградата Emmy за най-добра водеща мъжка роля в драматичен сериал. Самият сериал Mr. Robot е отличен със "Златен глобус" за 2016 г. за най-добър драматичен сериал.

Аз обаче познавам Реми Малек от малко по-отдавна, през времето, в което играеше срамежливия и стеснителен Кени в ситкома "Войната вкъщи". Убедена съм, че Реми е знаел могъществото и отговорността на това да бъдеш Фреди Меркюри, не просто фронтмен на Queen, защото вокалите в живота често се сменят и кралиците се короноват постоянно, това е нещо далеч по-значително.

Това е да бъдеш част от единствените! От хората, оставили музикално, културно, историческо наследство след себе си! Това са Queen и "Бохемска рапсодия" е създадена за тях. Лентата е посветена на групата, а не в частност на живота на Меркюри.

Песента "Бохемска рапсодия" излиза на бял свят през 1975 г., сега, цели 43 години по-късно, всичко заедно с Radio ga ga, Somebody to love, We will Rock you, I want to break free, Don't stop me now, We are the champions, Another one bites the dust, Who wants to live forever, The show must go on - оживява и историята продължава да се пише, за да може да стигне и до други!

За да може и още нови да се вдъхновят, изправят на крака, чуят всичко това или част от творчеството на Queen за първи път. А ние, които сме израснали с тези песни, лепили сме плакати по стаите си и сме тропали със стиснати юмруци, пеейки We will, we will rock you, ние ще чакаме шоуто да продължи - величествено и достойно! Както подобава на големите!