Стиви Уондър на 71: Светът се нуждае от повече любов

  • Сподели:
Стиви Уондър на 71: Светът се нуждае от повече любов

Стиви Уондър е сред видните фигури в американската популярната музика през ХХ век, той печели 26 награди „Грами“, включително награда за цялостен принос. Днес големият музикант и композитор празнува своя 71-ви рожден ден.

Стиви Уондър е трето от общо шест деца в семейството на Калвин и Лула Мей Хардуей. Стиви е незрящ по рождение. Една от причините за усложненията, довели до това е, че се ражда шест седмици преждевременно. Когато е на 4 години, майка му напуска баща му и взима децата си със себе си. Тогава сменя фамилията на Стиви на Морис. Това остава неговото фамилно име. Още много малък, Стиви започва да свири на различни инструменти – пиано, хармоника, барабани и бас. Пее и в църковния хор. Има два брака. През 1970 г. се жени за певицата Сайрита, но през 1972 г. се развеждат. През 2001 г. сключва брак с Кай Милард Морис, от която има две деца. Има и още пет деца от различни връзки. На дванадесетгодишна възраст той подписва договор с музикалната компания „Мотаун“, за която работи и до днес.

 

High View Art ви представя 5 вдъхновяващи мисли на Стиви Уондър:

1. За какво съм неспокоен? Затова, че светът се  нуждае от повече любов, мир, разбирателство и единство, няма нужда от омраза, предразсъдъци и тесногръдие.

2. Не може да строиш твоя живот върху очакванията на другите.

3. Времето е дълго, но животът е кратък.

4. Ако не попиташ, няма да получиш.

5. Ние всички имаме способности. Въпросът е как ги използваме.