Tехники за премахване на негативните мисли

  • Сподели:
Tехники за премахване на негативните мисли

Животът е наше отражение. Ако не харесвате това, което става с битието ви, не обвинявайте живота, а се вгледайте в себе си. Абсолютно всяко събитие в нашия живот има своя дълбока причина в нас самите.

Ние сме създателите на нещата, които се случват в живота ни!

Всяка мисъл, всяко желание, всеки страх, всяка тревога, всяка радост, всяко обстоятелство до този момент, всяко едно събитие и нашата реакция спрямо него, всичко, което ни се е случило е създало у нас енергийна вибрация. Животът винаги ни отговаря в съответствие с нашите собствени енергийни вибрации.

Съзнанието винаги поражда мисли. То винаги обработва информация, а ако не го прави то се отдава на фантазии, тревоги, страхове, желания, проектиране, запомняне. Съзнанието е в постоянно движение, като машина без копче за изключване.

Съзнанието е велик мошеник. То ни подвежда, лъже, манипулира, ограничава. То ни познава много добре, знае и най-интимните подробности за нас, наясно е с най-съкровените ни чувства, с моментите на слабост, с най-големите ни страхове. И най-интересното е, че то обича да си играе с нас, както котката си играе с мишката. 

Съзнанието ще вземе нещото, от което най-много се страхуваме, ще го проектира в ума и ще каже: "Познай, какво ще ти се случи сега!" Трудно е за разбиране, но съдбоносно важно. Подлагайте на съмнение собствените си съмнения.

Другата особеност на съзнанието е, че има множество безполезни мисли, които се въртят в главата ни. Страховете, тревогите, опасенията, негативните мисли са безполезни мисли.

За съзнанието няма значение дали мислите са конструктивни или деструктивни. За нас обаче разликата е от съществено значение, за нашия живот и нещата, които ни се случват.

Ние не сме нашето съзнание – добре е да осъзнаем това, както ние не сме ръцете си или краката. Това, което трябва да направим е да култивираме съзнанието си – негативните мисли са като плевели в градината – изкоренете ги!

Ето ги и четирите (независими) техники за премахване на негативните мисли:

Техника на пресичане

Още в мига, когато усетите, че мислите за нещо негативно – веднага пресечете тази мисъл и започнете да мислите за нещо коренно различно.

Не спорете с нея, не се защитавайте, не я анализирайте, не се съпротивлявайте срещу нея. Просто я пресечете незабавно. Ключът е да го направите още в мига, когато я разпознаете.

Наблюдавайте негативните мисли

Вместо да ги пресичате, наблюдавайте ги. Най-важното нещо, което трябва да направите е да класифицирате негативната мисъл. "Какво става вътре в мен?" "Ахааа, усещам негативна мисъл". Ключът тук е да не се хванете в капана. Разберете истината – негативните мисли ви влияят само, ако реагирате спрямо тях!

Ако не реагирате, тя нямат влияние над вас. Негативните мисли са като пиявици – те само смучат енергия. Нашата реакция им дава сила, но ако не реагираме – те нямат влияние над нас.

Негативните мисли ни влияят само и единствено, ако реагираме спрямо тях. Не реагирайте. Повтаряйте си; "Това е само една негативна мисъл!" Дори може и да го изтанцувате или изпеете, ако желаете. Никоя мисъл не може да притежава по-голяма сила от тази, която ще и дадете.

Техника на преувеличението

Всяка негативна мисъл я преувеличете до нелепост. Ключът е в нелепостта. Ако преувеличите негативната мисъл малко, тя става още по-лоша. Но ако я направите нелепа, отнемате нейната силата. Доведете я до абсурд.

Неутрализиране на негативната мисъл с нейната пълна противоположност

Ако примерно ви се загнезди мисълта: "О, боже ще изгубя работата си" – неутрализирайте я с пълната противоположност. "Не си познала! Ще се справя блестящо! Ще имам изумителен успех!"

Тайнта на тази хватка е проста. Умът може да произвежда в едно и също време само по една мисъл. Това, което се случва е, че се заражда мисъл след мисъл. Затова, ако изтръгнете негативната мисъл и я замените с пълната противоположност, вие отнемате нейната сила.

Следващият път, когато почувствате негативна мисъл, реагирайте светкавично и приложете една от тези четири техники. Помага.

 Източник: bg.checkonline4you.com / Снимка: drhelmspickett.com