Тест: сексуална анорексия

  • Сподели:
Тест: сексуална анорексия

"Сексуална анорексия" – нов термин за отсъствие на полово влечение при иначе здрави половозрели мъже. Учените обясняват този проблем със заседналия начин на живот и информационната преумора от използването на интернет и други масмедии.

Терминът "Сексуална анорексия" е наистина нов – навлиза в медицинския речник през 70-те години на миналия век. Днес можем да чуем все по-често за сексуалната анорексия като състояние в семейните отношения в резултат на агресивното нахлуване на порнографията чрез интернет, вследствие на което повече и повече мъже се пристрастяват към нея.

В резултат на пристрастяването за мъжете става трудно да осъществят пълноценно полово общуване със съпругите си, което се измества от сексуални фантазии, порнографски привички или просто мастурбация. Разбира се, това не е единствената причина, поради която мъжете избягват секс с жените си, но тази е от най-често срещаните.

Жените също могат да развият сексуална анорексия, вследствие на своята свръхангажираност с работа извън семейството. Тъй като те преживяват много по-тежко от мъжете умората, работните им задължения плюс ангажиментите в семейството се отразяват пряко върху тяхното либидо.

С времето мъжът и жената почти или напълно се отчуждават един от друг и могат да заприличат буквално на съквартиранти. Сексуалната анорексия представлява болезнено въздържане от интимни взаимоотношения в брака.

Ето по какъв начин можете да установите дали имате този проблем - теста за сексуална анорексия на д-р Дъглас Уайс.

Отговорете на следните въпроси:

А. Въздържаш ли се да показваш любовта си към партньора?

Б. Въздържаш ли се да хвалиш и да се възхищаваш от партньора?

В. Контролираш ли партньора си с гняв или мълчание?

Г. Лишаваш ли от секс партньора си?

Д. Избягваш ли (или неспособен ли си) да споделяш чувствата си с твоя партньор?

Е. Зает ли си до такава степен, че да ти липсва време за "свързване" с партньора?

Ж. Обвиняваш ли партньора си за неговите проблеми, вместо да се стремиш да разрешиш своите?

З. Контролираш ли своя партньор относно финансите?

При наличие на поне 5 отговора "да", възможно е наличието на сексуална анорексия.

При мъжете зависимостта от порнографията е един от основните фактори за отдалечаването от партньора. За разлика от останалите видове дейности, сексът включва и сексуалната възбуда, която ни подготвя за секс.

Освен различните химикали, мозъкът освобождава и хормон, наречен окситоцин, който свързва мъжа и жената, създавайки силна емоционална привързаност между тях. Тази привързаност се осъществява с всеки, с когото правим секс, дори и с личност от екрана или чрез интернет!

Ако сме зависими от порнография, с времето е напълно възможно да се получи притъпяване и нежелание да бъдем със съпруга или съпругата си поради създаването на конкуренти изображения и наличието на няколко невронни връзки в мозъка, активиращи се чрез освобождаването на химикалите ендорфини и енкефалини.

Ако от друга страна единствените, с които правим секс, са нашите съпруги или съпрузи, ние искаме да бъдем само с тях.

Източник: evolife.bg