Трудно се обичат разбити жени

  • Сподели:
Трудно се обичат разбити жени

Трудно се обичат разбити жени, да знаеш. Те са силни. Животът ги е научил добре. Знаят цената си и какво искат от мъжа до тях. Не се задоволяват с посредствени връзки и чувства. Или им показваш чувствата си, или не ги закачаш.

Знаят, че ще се справят и без теб. Не защото искат, а защото могат. Посмей да ги унижиш и ще получиш смъртната си присъда. Няма да ти се развикат, нито ще чупят.
Ще си замълчат и тихо ще си тръгнат. Без да очакваш и завинаги. Ще ти оставят само прекрасни спомени. Които ще болят в теб и ще съжаляваш до края на дните си.

Трудно се намират такива жени. Защото те са честни играчи и знаят много добре какво могат да ти дадат. Защото мъдростта им е събирана с години и с хиляди сълзи. Защото знанията им идват от стотици изчетени книги. А не от списанията. Защото очите им са вселени, изпълнени с жажда за живот и много любов. Защото, когато простят и непростимото, приключват с опростения.

Продължават с живота си. Градят го. Ако намериш такава жена, не я пускай да си отиде.
Защото тя ще те превърне във всичко онова, което някога си си мечтал да бъдеш. Защото сам ще се промениш, поради обичта си към нея. А ти няма как да не я заобичаш.

Автор: Яница Илиева / Снимка: freecreatives.com