"Уют" на Камен Донев - 146 минути смях със сълзи

  • Сподели:
"Уют" на Камен Донев -  146 минути смях със сълзи

"Уют" е авторският филм на легендарния Камен Донев, който всеки трябва да гледа. Донев е продуцент, режисьор, сценарист и същевременно играе в лентата.

Първото нещо, което ми направи впечатление при влизането в киносалона беше, че вътре имаше деца, тийнейджъри, млади хора, двойки, семейства, баби и дядовци с патерици, които изкачваха стълбите към седалките. Това явление не го видях и на премиерата на "Бохемска рапсодия". Стана ми много приятно и уютно. 

Със започването на филма чувството за уют изчезна още на първата сцена и на негово място дойдоха огромните дози типичен доневски неподправен хумор. Хумор, ирония, сатира, която е извън всякакви предели. Игра, която не подлежи на имитация. Хумор, който не подлежи на преразказване.

Трейлърът на "Уют" не ти загатва и един процент от това, което ти предстои. А именно - 146 минути смях със сълзи съпроводен с тежки спазми. Усмивката си я взимаш доволно за вкъщи, където цяла вечер повтаряте култовите лафове от филма и се смеете на ново. Може би и там е уютът, емоцията, която си взимаш след като всичко приключи.

Камен Донев отдавна се е доказал като великан, пратен от Космоса с моноспектаклите си, за които билетите свършват още преди месеци. Сега с авторския си филм просто удари джакпота и сподели печалбата с нас!

Майсторство е от тъгата, драмата и от нещо на пръв поглед трагично - да съумееш да направиш комедия и ирония без да изтървеш мярата. Комедията в най-висшата си форма е среща между драмата и комичното и само истинските майстори могат да си играят с нея.

В интервюто си в предаването "Панорама" Камен Донев казва, че по телевизията има множество реклами за детокс на тялото, хапчета за вагинални проблеми, хапчета за простата, хапчета за диария, хапчета против газове, а няма нито една реклама за детокс на душата. Няма хапче за тая наша душа, нима тя не била важна колкото тялото. Заливат ни с този вид детокс, а липсва реклама за театър, за книга, за опера.

С "Уют" всеки може да получи детокс на душата си и да я "отремонтира".