В очакване на July Morning

  • Сподели:
В очакване на July Morning

В продължение на години посрещането на July Morning се възприема като символ на свободата... Общоприето е, че празникът възниква у нас през 80-те години сред представителите на хипи движението в България като протест срещу бившата комунистическа власт. Джулаят е уникален за България поради естеството на неговото възникване и не се наблюдава в други европейски страни.

Всяка година на 30 юни срещу 1 юли големи групи хора се събират по родното Черноморие, за да посрещнат заедно изгрева на слънцето над морето. Въпреки че това не е нито религиозен, нито езически ритуал, посрещането на July Morning вече се е превърнало в традиция.

След краха на комунизма, противно на очакванията, празникът се разраства, въпреки че първоначалната идея претърпява съществени изменения. Днес по-скоро се свързва с освобождаването на личността от оковите на големия град и глобалната цивилизация като цяло.

През всичките години знакова за събитието е песента на Uriah Heep „July Morning”. Интересно е да се отбележи, че за радост на всички привърженици на празника, самата група няколко пъти е гостувала у нас в нощта срещу 1 юли.

В навечерието на July Morning, подбрахме няколко много красиви кадъра. Насладете им се:)