Видове любовни връзки

  • Сподели:
Видове любовни връзки

1. Безоблачна и безпроблемна връзка 

Това е връзка, в която съжителството между двамата партньори протича безпроблемно. Хората във тази връзка се стремят всичко да върви гладко и без сериозни конфликти, точно поради тази причина избягват да споделят и да обсъждат развитието на връзката си, за да не създават излишни конфликти с партньора си. По–скоро се оставят на течението и не предприемат сериозни стъпки, като брак или деца, тъй като се опитват да съхранят тази илюзионна хармония в отношенията си. Тези връзки обикновено продължават голям период от време и това се дължи само и единствено на факта, че двамата партньори не споделят, не са напълно откровени с другия и живеят в свой собствен измислен свят.

2. Променяща връзка 

В тази връзка единият от партньорите си е поставил за цел да промени другия. Този човек прави всичко възможно, за да създаде идеалният партньор според мечтите си, но по този начин започва да променя външността, черти от характера, както и маниерите на своята половинка, което е доста объркващо и егоистично спрямо човека към когото е насочено това поведение. Такива връзки обикновено не оцеляват във времето, тъй като са изпълнени с много конфликти и скандали.

3. Взаимноизгодна връзка

В тази връзка партньорите се стараят да имат взаимна изгода. Те са заедно, защото получават привилегии на работното си място или се стремят да се издигнат в кариерата. Тези връзки са предимно хладни и повърхностни, в които и двамата партньори не успяват да се отпуснат и да се почувстват удовлетворени от връзката. И двамата имат предварително начертан план в главата за ползите от тази връзка и как тя би им помогнала да подобрят бъдещето си. Такива връзки могат и да устоят на времето, но и двамата партньори се чувстват нащрек и в бойна готовност, което действа на връзката прекалено уморително и изтощаващо силите и на двамата, затова подобни връзки нямат щастлив край. И дори и да се стигне до брак в тази връзка, той също ще е предварително предначертан, до най–малките подробности и ще е по-скоро брак по сметка и взаимна полза.

4. Подкрепяща и стабилна връзка

В тази връзка и двамата партньори успяват да създадат едно цяло. Те се изслушват, разбират, помагат и подкрепят. Тази връзка е изпълнена с много страст и физическа интимност. Тя е стабилна и зареждаща емоционално и двамата партньори. В нея не преобладават само безоблачни дни, както има разбирателство, така има и спорове, но точно при тях се ражда истината. Такива партньори успяват да бъдат откровени и честни с човека, когото обичат. Стараят се той да се чувства сигурен и щастлив, независимо от цената, която те трябва да заплатят затова. Такива отношения оцеляват във времето, защото са заредени с голяма доза любов и постоянство. Тези партньори не се страхуват да направят крачка напред, без предварителни планове и уговорки. Те са способни да създадат прекрасно семейство, изпълнено с много любов.

5. Натоварваща 

В тази връзка партньорите търсят под вола теле. Те запълват времето си в мисли как човека до тях не е искрен или им изневерява. В главата им протича само една единствена мисъл и тя е, че партньорът им ги лъже и не им е верен. Такава връзка е задушаваща и уморителна. Докато тези мисли нахлуват в главата на единия, другия запълва времето си да събира доказателства за това, че е верен, така с времето любовта изчезва и остават само и единствено голям куп съмнения. Тази връзка е болезнена и натоварваща. В семейството обикновено децата страдат, защото то ще е изградено върху скандали и кавги.

6. Платоническа връзка 

Тази връзка е изградена предимно на сексуалното привличане между двамата партньори и се върти около тези отношения. В нея и двамата партньори се чувстват добре, когато правят секс, но не и когато се налага да споделят проблемите си. Партньорите не прекарват много време един с друг, просто, защото не могат да проведат дълъг и смислен разговор тъй като мислите са им насочени единствено към взаимното сексуално удоволствие. Тези връзки не оцеляват във времето, тъй като в тях няма заложени – постоянство, споделяне, подкрепа и любов, защото те са изградени на платоническа основа. И когато се появи по-интересен и страстен партньор и двамата са готови да преразгледат досегашните си отношенията. Такава връзка няма развитие, нито бъдеще.