За вярата в мечтите

  • Сподели:
За вярата в мечтите

Всички знаем колко лесно е да се мечтае. Мечтите са безплатни, мечтите ни вдъхновяват, дават ни крилe…

И започваш нещо да правиш, за да стане мечтата ти реалност. Правиш първи крачки, все още си вдъхновен и амбициран. Продължаваш напред и всички пътища сякаш са отворени пред теб. Вселената ти помага, ставаш все по-уверен и щастлив.

Но защо в света има толкова много несбъднати мечти?

Защо започваш нещо лесно, но не го довеждаш до завършек?

Когато мечтата се превърне в цел, сякаш по-ясно виждаш стъпките. Правиш план, първа точка, втора точка, трета точка. Знаеш откъде да започнеш и накъде да вървиш. И после, някъде по тоя път, нещо се обърква, нещо спира. Дали е някакъв неуспех или спънка, но вече не си толкова мотивиран и не си толкова уверен в себе си.

Какво се случва?

Както с всеки нов навик, така и при сбъдването на мечтите, е нужно да се правят повторения отново и отново, за да се вградят в ума новите убеждения и така да се изгради новият навик - аз мога, аз успявам, аз се справям.

Ако няма повторения, а това става с много упоритост и вяра, изпадаш в дупка. Не виждаш крайната си цел, не виждаш последните си стъпки и това те демотивира. Искаш и дори очакваш бърз резултат. Не си готов за малките спънки и за малките провали.

А може би си готов за неуспехите по пътя, знаеш, че те те каляват, но изпадаш в рутина - отново не виждаш смисъл от пътя, не вярваш, че мечтата ти ще се сбъдне. И се отказваш.

Това се случва често между влюбени.

В началото има еуфория, открил си човека на мечтите си и някъде по пътя, изпадаш в дупка. Точно преди влизането в комфорта на взаимоотношенията ви трябва да решиш накъде да тръгне връзката - дали да се задълбочи или да осъзнаеш, че си бил моментно влюбен, но тръпката вече я няма. Защото за да продължиш към целта - разгръщане на връзката, ти трябва да създаваш нови навици - с повторения, с упорит труд и много вяра.

Стъпките, които те водят към целта, са следните:

1. Еуфория

2. Намаляване на еуфорията

3. Отдръпване

4. Оптимизъм и вяра

5. Успех

Още по темата на Курс обучение "Как да управлявам емоциите си чрез НЛП".

Ела да си направим на 8-ми януари 2018 г. Табло на желанията на тренинг "Сбъдване на желанията за 2018 г.".