Забравете за трудностите, които виждате

  • Сподели:
Забравете за трудностите, които виждате

Във всеки един момент може да изберем какви искаме да сме. Последните няколко дни мисля точно за това. Избирам образ и си давам време, за да го адаптирам към себе си. Правя го през целия ми живот. Не се спирам пред нищо и не се отказвам, докато не го усетя реализиран. Ако виждам, че нещо в мен ми пречи, но не го променям, то значи не ми пречи достатъчно - повече е проблем за другите. А ако аз се водя тяхно огледало, то нека те се запитат защо ги дразни това в мен.

Последнета година ме научи да бъда още по-осъзната в отношенията си. Опитвам се през цялото време да съм с отворени сетива. Нищо не се случва случайно. Хората, които срещаме са тук, за да ни помагат, а не да ни вредят. Без значение, че много от нас прехвърлят тежестта на собствената си сянка върху тях. Другият винаги ни носи нещо. Никой не идва с празни ръце. Прекалено големите ни очаквания и идеализирани представи ни карат да омаловажаваме включването в живота ни на който и да е. Идеализираме Другия, но не и себе си. Търсим перфектния, но ние самите не сме съвършени. Хората масово отричат това. Да си признаеш, че грешиш и не си този, който си мислиш, че си ще те провокира да изгубиш цялата представа за себе си. Да останеш без личност. Това отказва много от нас да продължат по този път въобще. Спират още на първото стъпало. Свикнали сме да се определяме всякак, но не разбираме, че тези определения са преходни.

Днес мога да харесвам мъже, утре жени. Днес мога да не искам да сключа брак, а утре да го желая с цялото си сърце. Днес може да искам да създам семейство, а утре да пътувам из целия свят. Днес може да съм свита и срамежлива, но утре да водя семинар пред хиляди хора. Днес искам да покорявам света, а утре да имам малка къща на брега на морето.
Аз съм, който поискам да бъда. Не е ли велика възможност? Ако искаме да сме свободни, но сами си поставяме ограничения рамкирайки се с етикети, то за каква свобода може да говорим?

Призовавам ви да си направите план. Забравете кои сте. Изберете себе си. Изберете всеки един детайл от личността си и си дайте време, за да го реализирате. Съгласете се, че може да отнеме време. Забравете за трудностите, които виждате. Прескочете ги. Минете отвъд тях.
Време е пеперудата да излезе. Птицата да разтвори крилата си. Змията да смени кожата си. Вълкът да завие срещу Луната, оповестявайки един нов етап от живот. Ново случване. Прераждане. Сътворяване.

А вие кои сте всъщност?Автор: Силвия Крумова