Законът за изобилието и старите вещи

  • Сподели:
Законът за изобилието и старите вещи

1. Има такъв закон на изобилието – за да дойде новото, трябва да се отървем от старото. В противен случай за новото Вселената (или Бог, както искате) не вижда място, където да го "изпрати".

2. В Китай има поговорка "Ако старото не си отиде, новото няма да дойде."

3. Според Фън Шуй старите неща не позволяват да тече свободно животворната енергия Ци и следователно за никакви промени в живота или нови вещи не може да става дума .

4. Друг извод: когато ние ползваме нещо старо, или се пръскаме с парфюм, който отдавна не сме използвали, или слушаме музика от миналото – ние просто се връщаме назад във времето. Това е елементарно невро-лингвистично програмиране – всичко това е така наречената емоционална "котва".

Със стари неща (парфюми, дрехи и всичко такова) са свързани някои спомени, и те автоматично ще се възпроизвеждат при контакт с котвата. Но проблемът е, че се появяват не само емоции – у нас се появяват и старите мисли, което е много опасно, защото мислите, както всички знаем, формират живота. Така че ние формираме живот със старите си мисли и не получаваме това, което искаме.

5. Ако задържаме старите неща с мисли като "Ами ако нямам пари за да купя нови, ще остана без нищо ?", ние резонираме с манталитета на бедните и получаваме бедност.

Ако ние спокойно изхвърляме ненужните неща с мисълта "Ще купя още или Вселената ще ми даде нещо по-добро", ние резонираме с манталитета на богатите и получаваме богатство.

Източник: drugitenovini.com