Защо мъжете са от Марс, а жените от Венера

  • Сподели:
Защо мъжете са от Марс, а жените от Венера

Мъжете не са от Марс. Жените не са от Венера. Те са от един и същи вид, от една и съща планета. Но половете със сигурност не са еднакви. Разликите между мъжете и жените са реални и важни. Именно те дават на всеки един от двата пола силните страни, които им помагат с най-важната задача – оцеляването. И да - май жените са Венера, а мъжете от Марс, метафорично казано.

Генетично погледанто, ДНК-то на мъжете и жените е 98.5% идентично. Те дори имат същите хормони. Но съотношението на тези в хормони обяснява някои от разликите между мъжете и жените. От askthescientists представят забавни факти за двата пола, които дават отговори на физиологичните, биологичните и хранителни различия между мъжете и жените.

 

-Мъжете обикновено имат по-дебела кожа - с около 25 процента. Те също имат по-висока плътност на протеин - колаген.

-От около 14 до 51 години жените обикновено се нуждаят от повече желязо, отколкото мъжете. Това се дължи на загубата на кръв по време на менструация, което обикновено се случва в цикъл от 28 до 40 дни.

-Средно мъжете имат повече мускулна маса от жените и това ги прави по-бързи и по-мощни. Но женските мускули по-лесно се противопоставят на умората и се възстановяват по-бързо.

-Има разлики в начина на структуриране на мъжкия и женския мозък, как те обработват информацията и взаимодействат с химичните сигнали. Мъжете имат повече информация, съдържаща сиво вещество, но жените имат повече бяло вещество, което свързва различни части на мозъка. Освен това жените имат по-големи центрове за памет от мъжете.

-По време на тренировка основното гориво на жените са мазнините. За мъжете това са въглехидратите.

-Мъжете имат Адамови ябълки. Това е така, защото те имат по-големи гласови кутии, които карат околния хрущял да стърчи повече.

-Мъжете са по-малко чувствителни към ниските температури.