Защо я няма любовта?

  • Сподели:
Защо я няма любовта?

В практиката си често чувам въпроси от типа: Защо не мога да привлека партньор? Защо мъжете не ме забелязват или ме слагат в графа "приятел"? Какво ми има, че само аз от всичките си познати все още не мога да създам семейство?

Отговорите не могат да бъдат еднозначни и общовалидни, разбира се, но аз вярвам, че за да придобием нещо в живота си, е нужно да следваме определени правила.

Сред тях е да сме на вибрацията на това, за което мечтаем. Обобщавам въпросите, с които започнахме така: Как да привлека любовта на подходящ за мен партньор и да изградя стабилна връзка с него?

1. Отговори честно на въпроса защо искаш да имаш партньор

Дали е защото така е редно – всички имат, нормално е и с теб да се случи, да бъдеш като тях? Дали е, за да отговориш на очакванията на близките си, които все те подпитват кога ще се задомиш?

Дали е, за да докажеш на себе си и на другите, че си ценна, след като има някой, който те обича? Дали е, за да не си сама? Каквато и да е твоята причина, съзнателно я изследвай, за да разбереш какво наистина стои зад нея. Може да е страх, гняв, натрупана обида.

За да привлечеш партньор е нужно единственият ти мотив да е любовта – стремежът да даваш и получаваш любов. Всичко останало е нечестно мотивирано желание да си в двойка, целящо някаква облага, а не любов.

2. Стани любов – стреми се да се радваш на живота и на даровете му

Гледай с любов дърветата, цветята, хората, всяко проявление на живота. Когато излъчваш и носиш любов, ти привличаш същото към себе си. Когато си изпълнена с нея, тя ще изпълни живота ти.

Излез от заблудата, че ще бъдеш щастлива, когато срещнеш любовта. Ако не я излъчваш, трудно ще я разпознаеш и задържиш. Човешкият мозък все едно има детектори, които "надушват" дали непознатите хора, които среща, са добронамерени и ведри или са намръщени и следователно носещи потенциална заплаха.

Първите го привличат, а вторите знае, че трябва да избягва. Помисли ти към коя категория принадлежиш и съответно привличаш ли мъжете или изпращаш сигнали, че не е безопасно да те доближават?

3. Спри да драматизираш

Случва ли ти се да се оплакваш на приятели и близки от това, че си сама? Изпадаш ли в самосъжаление по темата? Ако отговорът е "да", е нужно спешно да смениш посоката. Колкото повече недоволстваме от нещо и говорим срещу него, толкова повече засилваме присъствието му в живота си.

Следващият път, когато се заловиш да се отдаваш на този си навик, рязко смени посоката. Вместо да говориш или мислиш за липсата на мъж в живота си, дай ясна заявка за това какъв мъж искаш да срещнеш, как искаш да се чувстваш с него. Представи си детайлно как би изглеждала вашата щастлива двойка.

4. Използвай силата на молитвата

Странно е колко много хора търсят сложни практики и ритуали, които да им помогнат да достигнат до желаното, а пренебрегват най-силния и достъпния. Да се помолиш с пълно с благодарност сърце заради това, което вече имаш и със смирение да поискаш това, което ти липсва, носи огромна мощ. Поискай и ще ти се даде, нали си спомняш?

5. Превърни се в това, което твоят партньор-мечта би искал за своя жена

Не става дума да се правиш на някой, който не си, а да си дадеш реална сметка къде си в момента и да се стремиш към своята по-добра версия. Да предположим, че си представяш мъжа до теб като атлетичен, добре изглеждащ, поддържан.

Замисли се каква жена би искала ти, ако си на негово място. Ако отговорът описва някой, който е в по-добра форма от теб, картата за фитнес или сутрешният крос в парка могат да са първата крачка към постигането й.

6. Не усложнявай нещата

Пусни котвите и негативните убеждения, които гласят, че истинска любов не съществува, че хората те използват, че хубавите ябълки ги ядат прасетата и т.н. Това са камъни, които тежат на гърба ти и те дърпат назад, когато се правиш крачка към любовта.

Настрой се на вълната, че любовта е в теб и около теб, изпълва те и споделя живота ти. Нека това бъде новото ти убеждение. Ти си любов, даваш и привличаш любов.

Желая ти щастие, любов и лекота!