Жените в полите

  • Сподели:
Жените в полите

Баба ми все мрънка като ме види в панталон. "Облечи една рокличка, сложи една поличка, бе бабе! Ти не си момче, защо все си в панталон!?" - ми казва тя.

И навярно е много права. От известно време съм се замислила по темата. Не съм влизала от години в рокля или пола... Само, ако има специален повод. Пък поводи рядко, а и официалните панталони стават за тази цел!

Има обаче и едни индивиди дето все мърморят за жените с полите: "Тая си го проси с тая къса пола, предизвиква мъжете!" Или пък: "Тая е лека жена, виж с каква къса пола е! Нямаше ли още по-къса!?"

О, Боже мой! Характерът на човек не са дрехи, нас не ни интересува кой не може да овладее хормоните си или кой се ръководи от първичните инстинкти, като животно, защото няма грам акъл! Да, не ни пука кой какви изводи ще си направи с малоумната си кратуна за нас, гледайки облеклото ни!

Поведението на човек показва кой е той, няма как дрехите и аксесоарите да го описват. Днес е януарски ден и навън температурите са минусови. Нормално! Но аз си слагам пола! Имам среща с баба ми, ще ходим на театър, ще я зарадвам! Ще я усмихна, като ме види в момичешката ми пола!

Нека има повече жени в поли. Аплодирам жените в полите!