Животът кипи през есента

  • Сподели:
Животът кипи през есента

Да ни е честита есента! Струва ми се, че това е сезонът, чието настъпване никога не се отбелязва с особен възторг. Да, влажно е, слагаме повече дрехи...

Но всъщност това е времето, когато заспива природата, а хората се пробуждат. За жалост първо се събуждат за работа, но няма да навлизаме в тази болезнена за всички тема. Есента предлага много развлечения, много романтика и разнообразие.

Ето някои неща, които можем да правим, докато дърветата отърсват плещи от жегата и се преобличат в модерно и топло кафяво:

1. Една дума - театър

Изкуствата са като огнища, около които хората се събират с надежда да почерпят малко топлина, вдъхновение и живот. Какъв по-хубав повод да излезем с приятели или на романтична среща?! Видяхте ли програмата вече?

2. Литературни вечери

Не си представяйте лекции, нито сухи дискусии. По-често ще се наслаждавате на компанията на известни автори, наши и чужди, на хубаво вино и приятна компания. Опитайте!

3. Дегустация на бира

Сигурно не е нужно да ви подсещам за Октоберфест. Ако Мюнхен не ви е съвсем на път по това време на годината, можете да си направите домашен бирен фест. Поканете приятели, дайте им задача всеки да донесе различна по произход и вид бира, направете си бирени мезета (печени вурстчета например) и... останалото е история. Наздраве!

4. Бърза разходка до гората

Събота и неделя често не ни стигат, за да си починем или да попътуваме. Не ни се седи и у дома, още повече в града след шумната, изпълнена с премеждия в градския транспорт работна седмица.

Затова никак не е лоша идея да се отбием до най-близката планинска местност. Там можем да видим сезона в пълната му красота - листа във всякакви цветове и аромат на есен. Сещате се. А не пречи да си направим и фотосесия.

5. Двете Ч-та

Това са четене и чай, разбира се. Вие какво си помислихте? Есента е прекрасен сезон за четене. И особено за по-сериозна литература. Лятото това е... е, не чак невъзможно, но доста по-трудно за осъществяване с разтопен и вглъбен в морски изживявания мозък.

Предлагам ви да започнете с "Прагът на зрелостта" от Джоузеф Конрад. Корабоплаването ще ви помогне да преминете плавно от единия сезон към другия, а главният герой - може би да прекрачите някой праг.

6. Тиквени десерти

Още малко и заведенията ще започнат да се конкурират с най-различни десерти, приготвени от тиква. А можем да тестваме и собствените си кулинарни умения. Защо не?

А вие какво ще правите тази есен?