Знаете ли кой е най-важният мъж в живота на една жена?

  • Сподели:
Знаете ли кой е най-важният мъж в живота на една жена?

Знаете, нали?
Това е нейният баща.

Таткото ще я учи на всякакви щуротии - от това как да кара колело, каква е разликата между пирон, болтче и винтче, до това как да си смени сама гумата на колата.
Мама те люлее приятно приспиващо на люлките, но татко те засилва страхотно. За това с него винаги е забавно.

Таткото е като Супермен-спасител. Винаги можеш да го повикаш за всичко - при всеки технически проблем, при неидентифициран летящ обект в стаята ти, при истеричните ти крясъци, породени от наличието на паяк или хлебарка - винаги се отзовава, готов да оправи нещата.

Бащата е единственият мъж в живота на жената, който ще я обича безкористно - без да очаква, без да изисква, без да ѝ се сърди (дълго).
Ще я обича и дебела, и слаба, и без грим (най-вече), по пижама, и боса (без така неудобните ѝ високи токчета).
Ще я обича рошава, сънена, крива, ядосана, болна и здрава.

Таткото е единственият мъж, който истински ще се радва на постиженията ѝ (а няма да ревнува от тях) и ще държи ръката ѝ (без да я упреква), при неуспехите, подбирайки точните думи, за да я мотивира да опита отново.
Той е единственият мъж, който никога няма да разбие сърцето ѝ и би се втурнал на мига да се разплаща с онзи, който ще го направи.

Таткото ли?
Той е първият пример на едно момиче за мъж. Той поставя основите. Качествата, които наблюдава в него от дете, определят представите ѝ за мъжа до самата нея - "Искам да е добър като татко", "Искам да е джентълмен като татко"...

Бащата заема особено място в сърцето на дъщерята, защото тя знае, че само за него ще бъде единствена. Защото той не се оглежда, сравнявайки и избирайки си по-добра дъщеря.

Мили мъже, внимавайте какви татковци сте или ще бъдете в живота на вашите дъщери - добър пример за мъж, който да има до себе си или такъв, който никога да не допуска.
И преди да се отнасяте по определен начин  с една жена - преди да я нагрубите, обидите или ударите; преди да разбиете сърцето ѝ, помислете ... искате ли един ден някой да се отнася по същия начин с вашата дъщеря?

Бъдете най-добрия пример за децата си!

Автор: Николета Иванова