Зодиакалните знаци по декади

  • Сподели:
Зодиакалните знаци по декади

Знаците на зодиака обхващат около 30 дни. Астролозите различават в границите на всеки от тях 3 декади, т.е. периоди от по 10 дни. Декадите, прецизно и много подробно определят потенциала на всеки от знаците и по-специално на неговите места. Декадите имат своята констелация на небето. Отличават се по своето наименование и символика към древните митове. Отличават се също така и отделните подуправители на декадите, т. е. планетите, които ги контролират.

ОВЕН

Първа декада: 21 март – 31 март

Овенът от първата декада е "програмиран" да въздейства върху другите с богатото си въображение. Това са хора с невероятно изразена индивидуалност. Силно влияят на другите. Демонстрират своята доминация. Не си позволяват да губят. Пръскат енергия навсякъде. Понякога техният темперамент е доста огнен. Те са личности, които във всяко предприятие участват на 100%. Ръководят се от сърцето. Успяват да се борят за мечтите си. Излъчват сигурност в себе си.

Втора декада: 1 април – 10 април

Овенът от втората декада е склонен към иновации в живота си. Пълен е с жизненост. Демонстрира чувствата си и те често го водят в действията му. Тази декада от знака предразполага към чувственост и страст. Не защото се страхува от промени, понякога дори ги предлага. Поставя си високи цели за реализация. Заразява обкръжението си с оптимизъм. Винаги се старае да види позитивите и да създава радостна и забавна атмосфера. Не обича да чака дълго.

Трета декада: 11 април – 19 април

Овенът от третата декада вижда всички въпроси комплексно, забелязва не само пътя на тяхното развитие, тяхната причина, но преди всичко техния резултат. Често техният ум бяга към бъдещето. Каквото и да планира, прави го с размах. Не се задоволява с малко и винаги се стреми по-високо и по-далече. Индивидуалист е. Харесва да решава за всичко сам, не са му нужни съветници, нито съучастници. Това е роден лидер. Той е експлоататор на действителността, постоянно е гладен за знания. С лекота общува с хората, инстинктивно усещайки техните емоции.

ТЕЛЕЦ

Първа декада: 20 април – 30 април

Телецът от първата декада е симпатичен, приятелски настроен. С лекота се отваря пред другите и създава нови познанства. Има артистични способности и афинитет към красотата и изкуството. Оценява стойността на нещата, които може да постигне в работата си и на това, което трупа. Ще успее с упорство да защити убежденията си и често е трудно да го убедите в нещо друго. Не задължително иска да прокара нови пътеки, предпочита да върви по проверени пътеки.

Втора декада: 1 май – 10 май

Телецът от втората декада е отличен в планирането, уреждането и организирането. Ръководи се от свои принципи, но понякога интуитивно избира други неконвенционални разрешения. Другите го възприемат като честна, почтена и компетентна личност. Страхотно работят самостоятелно, когато сами определят своите цели и методи на работа.

Трета декада: 11 май -20 май

Телецът от трета декада е силна личност. Последователно въвежда в живота своите идеи. Той е интелигентен и блестящ, бързо си прави изводи. Ще успеят веднага да оценят ситуацията. В емоционалната сфера се отличава с липса на гъвкавост, устойчивост, интензивност на чувствата.

БЛИЗНАЦИ

Първа декада: 21 май – 31 май

Близнаците от първа декада имат изключителни идеи, богато въображение, остроумие и красноречие. Хората от тази декада се вдъхновяват от новите идеи. Не се поддава на влиянието на другите. С усет и лекота взема решения, а след това реализира целите си. Мисли логично и не се поддава на мнението на хората или на емоциите си. Любовта изпитва като близост и интимност, които старателно гради с партньора си. В себе си усеща определено напрежение и нервност.

Втора декада: 1 юни – 10 юни

Близнаците от втора декада са истински приятелски "животни". Разцъфват на фона на социалните контакти и на фона на другите хора. Човекът от тази декада разпръсва около себе си симпатия и демонстрира своите чувства и мисли. За този човек разбирането и одобрението на другите е много важно. Отличава се в групата, по-рядко в самота. Любопитен е към света. Следва мечтите си и иска да открива неизвестното. Открито изразява емоциите си, не се страхува да признае любовта си.

Трета декада: 11 юни – 20 юни

Близнаците от трета декада са майстори на правенето на изводи и вземането на оптимални решения. Човекът от тази декада се ръководи повече от разума си, отколкото от емоциите си в даден момент. Както в любовта, най-напред трябва да спечелите неговия ум, преди да спечелите сърцето му. Другите го харесват заради забавността му и чувството му за хумор. Много високо поставя летвата на очакванията си спрямо себе си и другите.

РАК

Първа декада: 21 юни – 30 юни

Рака от първа декада е лесно да се заинтересува от нова идея. Това е сърдечен и емоционално щедър приятел, партньор или колега. С вродената си чувствителност отчита чувствата на другите хора. Обаче не се отрича и от аргументите на ума, въпреки че цени повече емоциите. Неговото основно желание е усещането за стабилност и сигурност. Има променлива природа и неговите настроения направляват ежедневието му.

Втора декада: 1 юли – 11 юли

Ракът от втората декада каквото и да прави или чувства, то винаги е с огромна интензивност. Това е човек с дълбок характер. Внушава доверие. Осигурява на хората около себе си топла и сърдечна атмосфера. Проявява изключителна интелигентност, когато взема решения, но определено се влияе от интуицията и емоциите си. Оценява стойността на работата и стабилността. Любовта за него е ултра романтично преживяване, пълно със сантиментализъм.

Трета декада: 12 юли – 22 юли

Ракът от третата декада е грижовна и отдадена личност, чувствителна и отворена за другите. Старае се да въведе около себе си истински баланс, стреми се към любовта и красотата. Това е гъвкава личност, която лесно се адаптира към новите обстоятелства и хора. Направлява се от интензивните чувства. Има силна нужда от принадлежност към семейството и създаването на семейно огнище. Вълнуват го традиционните стойности.

ЛЪВ

Първа декада: 23 юли – 1 август

Лъвът от първата декада прави впечaтление със своята колоритна личност и необикновен начин на живот. Вижда се по-скоро в главната роля, а не в подчинена. Инспирира хората около себе си и им дава смелост. Не се страхува да изрази емоциите си. Бързо следва първото впечатление и сърцето си в отношенията с другите.

Втора декада: 2 август – 12 август

Лъвът от втора декада ще успее да покаже своето "Аз" в целия си блясък. Понякога това е невероятна победа, понякога спокойствие на духа, а понякога порив на емоциите. С лекота това се премества по жизнените меридиани на турбуленцията и се трансформира в способност да разрешава проблемите в един миг. Характеризират го чувство за хумор, въпреки че не му липсва дистанция към себе си. Постоянно го мотивират действията и не спи на стари лаври. Не се страхува да отговаря дори трудни предизвикателства.

Трета декада: 13 август – 22 август

Лъвът от трета декада е непоколебим и устремен. Бързо реагира на вътрешните си импулси. Неговата бърза реакция е желанието за действие и въвеждане на идеи в живота. Търпението не е най-силната му страна. Постоянно е жаден за нови идеи и предизвикателства. Понякога еуфорията и мечтите са неговата стихия.

ДЕВА

Първа декада: 23 август – 1 септември

Девата от първа декада се отличава с невероятно аналитичен ум. Това е човек благословен с интелект и бързина на ума. Това е рационалист, който се ръководи от здравия разум. Винаги иска да предвиди както резултатите, така и да разбере кой е източникът на проблема. Девата е сърдечна. Отличава се със специфично, невероятно интелигентно чувство за хумор. Много изисква от себе си, но и от другите. Често изисква прекалено много от приятелите си и познатите си. Към любовта подхожда страстно. Това е овладяна личност, въпреки че под маската на спокойствието често се разиграват лични диспути и дилеми със себе си.

Втора декада: 2 септември – 12 септември

Девата от втората декада е личност, която обръща внимание на детайлите. Разсъдливостта, планирането ще я предпазят от грешни решения. Има принципи и свои правила, но същевременно това е гъвкав човек, който се приспособява към другите. Отдаден е. Към себе си този човек е най-суровият критик. С охота демонстрира отдадеността си и привързаността си към партньора. Тази декада се характеризира с успех във вземането на решенията и на плановете.

Трета декада 13 септември – 22 септември

Девата от трета декада е най-капризната Дева от знака. Тези черти се приписват на този знак, а в тази декада са особено засилени. Това е личност, отворена към другите, ще успее бързо да скъси дистанцията. Неговите вътрешни причини за действия е приемането от страна на другите. Иска го и прави много, за да може най-близките да и го покажат. Интелигентността се изразява във формата на думи, вицове, разговори, писма. Има артистичен усет. Това е много силен характер. Не се поддава много често на емоции. В повечето случаи запазва самообладание. Цени свободата си. Когато обича посвещава много на партньора си, дава му много от себе си. От обичания човек очаква постоянно внимание и непрестанно възхищение.

ВЕЗНИ

Първа декада: 23 септември – 2 октомври

Везните от първата декада е чаровна личност, харизматична. Нейната естествена среда е света на лукса, красотата и благородството. Успява да разпространява своя чар около себе си. С охота отговаря на чувствата на другите. Това е творческа личност. Нейният ум я тласка към изследване на новостите. Това е романтик, който е склонен към пламенни излияния.

Втора декада: 3 октомври – 13 октомври

Везните от втората декада очароват с интелигентност и магнетичност. Последователен е при реализацията на намеренията си. Във всички отношения, професионални или частни, въпреки че ще успее да хармонизира, цени у себе си независимостта на собствения си живот.

Трета декада: 14 октомври – 22 октомври

Везните от трета декада са пълни с енергия и апетит към живота. Постоянно търсят идеи, канали, насоки. Рационализира т света и това, което го обкръжава. Правят точни изводи. Балансът за тях е одобрението и интересът от страна на другите. Това не е излиятелна личност.

СКОРПИОН

Първа декада: 23 октомври  1 ноември

Скорпионът от първа декада най-добре представя този знак. Неговата личност е повече от магнетична. Хората от неговото обкръжение ще открият в него доверен приятел и повереник. Признава традиционните принципи. Той е по-скоро скрит, не всички свои чувства показва външно. Идеално мотивира себе си за действие и се контролира.

Втора декада: 2 ноември – 11 ноември

Скорпионът от втората декада се раздава. С удоволствие дарява другите с времето си, съветите си, чувствата си. Инстинктивно знае как да помогне на даден човек. За него са съществени човешките взаимоотношения. Връзката е приоритетна и иска тя да е пълна със страст, романтизъм, любов. Именно това чувство някак хвърля светлина (или сянка, когато го няма) на целия живот на човека от тази декада.

Трета декада: 12 ноември – 21 ноември

Скорпионът от трета декада е човек, който с вътрешния си свят очарова околните. Притежава личен чар, хармонизиращ на границата на свръхчувствеността. Идеалист е и се бори за определени ценности. Интензивните чувства действат силно на действията му.

СТРЕЛЕЦ

Първа декада: 22 ноември – 1 декември

Стрелецът от първата декада иска да разбира и да стига в живота до универсалните истини и идеи. Най-пълно се изразява, когато неговият живот е пълен с приключения и изненадващи ситуации. Другите хора го очароват, иска да разбере техните мотивации. За другите той е интересен и честен приятел. Има дух на свобода и независимост.

Втора декада: 2 декември – 11 декември

Стрелецът от втората декада е активен инициатор. Не чака, само действа. Смел е и дава съвети за трудни житейски ситуации. Ще успее да вдъхне сили за борба дори на слабите духом и на неуверените. Като партньор, приятел и колега е достоен за доверие. Трудно е да го накараш или убедиш в нещо, обича да действа по своя начин.

Трета декада: 12 декември – 21 декември

Стрелецът от трета декада е чудесен приятел, ще Ви развлича, ще Ви разбере и ще Ви утеши. Всеки житейски опит за него е ценен житейски урок. С удоволствие споделя своите впечатления за живота с другите. Любовта за него се свързва с поривите на сърцето и страстта.

КОЗИРОГ

Първа декада: 22 декември – 31 декември

Козирогът от първа декада е отговорна личност, достойна за доверие. Живее в съответствие със собствения си ритъм и принципи, в които вярва. Той е съвестен и последователен. Определя си граници, усеща кога трябва да спре и кога да продължи да преследва целите си. Когато се влюби, показва на света съвсем друго лице.

Втора декада: 1 януари – 10 януари

Козирогът от втората декада е определено по-мек и трезв в сравнение с Козирозите от другите декади на знака. Издръжлив е. Вярва в действията. Има природа на индивидуалист, радват го моментите, които прекарва насаме със себе си. За семейството си ще направи всичко, това е приоритетна стойност в неговия живот. Въпреки че трудно изразява емоциите си, по-скоро ги изразява с действия, отколкото с думи.

Трета декада: 11 януари – 19 януари

Козирогът от трета декада е личност с изключителна интелигентност. С невероятна лекота се приспособява към новите обстоятелства и хора, които среща по пътя си. Вярва в идеите и мечтите. Но не бяга в страната на фантазиите. Само успява същевременно твърдо да стъпва по земята.

ВОДОЛЕЙ

Първа декада: 20 януари – 29 януари

Водолеят от първата декада е личност с изключително проницателен ум. Това е креативна личност, умна, интелигентна. С грация провежда разговори, шегува се. Чувства се заинтригуван, сякаш съдбата го е предизвикала. Привличат го промените. В компания е сърдечен и отворен, в отношенията с хората е малко дистанциран. Цени личната си свобода.

Втора декада: 30 януари – 8 февруари

Водолеят от втората декада е енергичен. Лесно печели симпатиите на обкръжението. Искрено изразява това, което мисли, понякога дори е прекалено искрен. В любовта никога не губи контрол и направлява емоциите си.

Трета декада: 9 февруари – 18 февруари

Водолеят от третата декада е хуманист, най-много от всички от този знак познава човешката природа. Притежава способността да създава стабилни взаимоотношения, както професионални, така и приятелски. Това е романтик, визионер, оптимист, който очаква най-доброто.

РИБИ

Първа декада: 19 февруари – 10 март

Рибите от първа декада е много емпатична, винаги защитава малките, беззащитните, страдащите. Това е отличен аналитик и наблюдател на човешкото поведение, безпогрешно разбира другите. Буквално предчувства мотивациите и поведението на другия човек. Отличната памет и усетът за наблюдение помагат на тези хора както в личния живот, така и в кариерата. Рибите са чаровни приятели и блестят като звезди, когато са в обкръжението на другите, дори когато това е доста голям кръг от чужди хора. Рибите са романтици, понякога непоправими. Любовта третират като вълнуващо преживяване, несравнимо с нищо друго в живота.

Втора декада: 11 март – 20 март

Рибите от втора декада имат невероятно въображение. Понякога балансират на границата на илюзията, смесвайки действителността със страната на мечтите и фантазиите. Това е човек благословен с артистичен талант. Без най-малка съпротива изразява най-скритите си емоции. Стреми се към хармонията и избягва конфликтите. Въпреки че това е чувствителна личност, деликатна, същевременно е несъкрушима и силна. В тази декада Рибите се поддават на страстите си.

Трета декада: 21 март – 20 март

Рибите от трета декада са много мотивирани да действат и да бъдат инициативни. Не чакат знак от съдбата, а сами действат за осъществяване на щастието си. Изпълнени са с енергия и устрем. Това е човек в постоянно движение, постоянно въвежда в живота си нови идеи. Това е откривател. Определя си цели, понякога невероятно трудни и нереални. Той е мислител, обича да подлага всичко и всички на проницателен анализ. Преди всичко се ръководи от сърцето си. За любовта прави много.

Източник: Ivet.bg