Зодия Дева: 10 отрицателни черти

  • Сподели:
Зодия Дева: 10 отрицателни черти

След "Дева: 10 положителни черти", ето още толкова отрицателни черти на тази зодия:

1. Девата минава за тиха и кротка, но в някои случаи може да избухне по съвсем незначителен повод, за някоя дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Защото Девата харесва всичко да е изпипано, а детайла…особено! "Да яхнеш метлата" е особено типично за представителите на тази зодия.

2. Девата никога не показва истинските си чувства и в този смисъл трябва да понесе упрека, че е лицемерна. Не, не са й чужди дълбоките чувства, но предпочита да не им дава външен израз.

3. Девата е вечно разтревожена от нещо. В повечето случаи става дума за фундаментални тревоги от сорта – защо чашата е поставена в средата, а не в ляво, например, но все едно – Девата се терзае за това. Представителите на тази зодия се тревожат за всички наоколо, особено за членовете на семейството – те все се опитват да организират и подредят всичко, с което често стават досадни.

4. Девите са досадно критични. Ако аналитичността им ги е довела до определено мнение или стратегия, то няма шанс да ги промените. А когато тази зодия критикува…Тежко и горко на някой чувствителен или нервен представител отсреща. Девата дори ще раздаде и присъда.

5. Без много труд Девите могат да се нагодят към изискванията на живота, характерите около тях и в този смисъл често ги смятат за подли. Поддават се на чуждо влияние.

6. Девите са прекалено чувствителни. Да, те имат силна воля, пазят реномето си, прагматични и много оправни, но в същото това време до болка чувствителни и трупат всичко в себе си. Никога не можеш да знаеш какво се крие зад лицето на една Дева. Тя никога няма да говори за това, а ще остави да я изгори отвътре.

7. Девите обичат да се възмущават от грешките на другите, а своите не виждат. Девата счита себе си за твърде непорочна /нали е девица, все пак/ и често не е в състояние да се погледне отстрани. Обикновено са самовлюбени и никак не им липсва самочувствие.

8. Търсят съвършенство във всичко, което вършат и отдават много повече време, отколкото трябва за изпълнението и детайла. Често това ги поставя встрани от важното, значимото, същественото. Отлични изпълнители са, но в същото време могат от детайлизъм да загубят посоката.

9. Често Девата докарва до побъркване околните със своята дребнавост и придирчивост. Най-успешно те се справят със задачата да накарат някого да се чувства нещастен.

10. Въпреки меланхолията си, Девата може да е и страшно отмъстителна. Ако някой има неблагоразумието да стане техен враг, то те моментално стават перфектни стратези и невероятни интриганти. И не се спират, докато не се справят с рода на натрапника до десето коляно.

Източник: inlife.bg