5 Honda премиери, мотоекипировка и Honda Power Equipment на MOTO EXPO 2023

  • Сподели:
5 Honda премиери, мотоекипировка и Honda Power Equipment на MOTO EXPO 2023

За втора поредна година Honda e представена с два щанда на стартиралото от днес, 20 април, в зала „Арена София“ изложение MOTO EXPO. Върху обща площ близо 300 кв. м, или по-точно – 295 кв. „Бултрако“ АД, официален представител на марката за България, участва с общо 35 модела на Honda, 5 от които премиери за българския пазар. На единия щанд е разположен и традиционният Honda бутик, където посетителите ще могат да се запознаят с най-новото в света на мото екипировката и евентуално да я подновят – каските Kabuto, които са партньор на Honda, продуктите на Oxford, Alpinestars, Bogotto и др.

Всички те могат да бъдат поръчани и в онлайн магазина на дилърството „Бултрако Моторс“ - https://bmeshop.bg/. До 60% достигат отстъпките в бутика при покупка на екипировка на място. „Погрижили сме се да покажем и мотоциклетни гуми Bridgestone и Dunlop, на които сме дилър чрез компанията ни Бултрако Моторс“, сподели Петър Спасов, директор следпродажбено обслужване в представителството по време на състоялата се вчера пресконференция. На щанда в съседство са ситуарани скутерите на Honda, а компания им правят косачки и генератори от същата марка. 

„Сред премиерите ни има три легендарни имена като Hornet, Transalp и Dax, както и един абсолютно нов модел в гамата на Honda – CL 500. И тъй като бяхме споменали, че премиерите са пет – разполагаме и с един уникален градски скутер, който идва за първи път в България. Това е SH Mode. Съвсем наскоро марката, която представляваме в България, за четвърта поредна година спечели няколко награди Red Dot в областта на продуктовия дизайн, като сред удостоените с приза бяха Hornet и Transalp, които ще видите на щанда ни“ сподели Десислава Бацанова, мениджър маркетинг и комункации в „Астреко Холдинг“, част от който е и „Бултрако“ АД.

„За никого не е тайна, че Honda разполага с най-голямата мотоциклетна гама в света. С радост обявяваме, че за втора поредна година сме и номер 1 по продажби в бранша. Финиширахме трудната за всички 2022 г. с общо 222 реализирани на пазара мотоциклета Honda. Най-продаваният ни модел се оказа Rebel 500 с общо 19 бройки, след него с по 13 бройки се нареждат CBR650R и CB650R. Надяваме се да финишираме 2023-а година в същия дух“, заяви Димитър Пашев, бранд мениджър в „Бултрако“ АД.

Изтеклата година беше ключова за представителството на Honda у нас, тъй като компанията отпразнува своя 30-и рожден ден в новия си мотоциклетен дом „Астреко център“ на „Челопешко шосе“ 40. Самият шоурум се простира върху площ от 519 кв. м (дори 582 кв. м, ако добавим прилежащата приемна към специализирания сервиз) и допълнителните помещения. В момента по пътищата на България се движат близо 110 000 моторни превозни средства Honda. 
Насоченият към по-млада аудитория Mode 125 влезе в семейството SH от лятото на 2014 г., а тази година дебютира и новото му поколение. Двигателят е 125-кубиков, с макс. мощност 11,4 к.с., а средният разход на мотопеда е 2,0 л/100 км.

Първият Dax вижда бял свят през 1967 г. Той е леко по-удължен и малко по-нисък от също легенадрния Monkey, от който произхожда. След 41-годишно отсъствие на пазара Honda извади новото поколение на тази машина, което се придържа към запомнящия се дизайн на предшествениците си, като днешният Dax е със 124-кубиков двигател с макс. мощност 9,4 к.с. С литър гориво изминава 66,7 км.
Макар че напълно новият модел CL500 e вдъхновен от мотоциклетния дизайн през 70-те години на миналия век, той е един изключително модерен градски „нейкид“. Моделът е с 471-кубиков двигател с макс. мощност 35 кВт. CL500 e еднакво подходящ е за продължително каране през уикенда, както и за всекидневни пътувания в града, че дори и за лекичък офроуд. 

Завръщането на Hornet в гамата на Honda зарадва немалкото почитатели на този модел. Съвременният „стършел“ е с напълно нов 750-кубиков двигател с мощност 67,5 кВт. Системата Throttle By Wire (TBW) осигурява 3 режима на управление, налична е и системата за избор на контрола на въртящия момент Selectable Torque Control (HSTC) с интегриран Wheelie Control. Най-високо оборудваната версия включва 5-инчов цветен TFT инструментален дисплей.

Другото голямо завръщанев гамата на Honda e легендарният Transalp. Той също е със 750-кубиков двигател с макс. мощност 67,5 кВт. Подобно на знаменития Transalp от миналото се чувства еднакво добре в градския трафик, по алпийски път, или на дълго пътуване. Дизайнът му е разработен в центъра на Honda в Рим. 

Изложението MOTO EXPO 2023 продължава до 23 април, неделя и дотогава всеки клиент, закупили мотоциклет от щанда на Honda, ще получи приятна изненада под формата на комплимет, обещават от „Бултрако“ АД.