Бивша банка се прероди като най-новия луксозен хотел в Женева

  • Сподели:
Бивша банка се прероди като най-новия луксозен хотел в Женева

Разположен на северния бряг на Женевското езеро, Woodward разполага с 26 апартамента и ресторанти от Joël Robuchon и Le Jardinier.

Женева е дом на най-големия хотелски апартамент в Европа - Royal Penthouse с площ от 18 083 квадратни фута в хотел President Wilson. Но Woodward, най-новото място, отличено с пет звезди, което се намира на северните брегове на Женевското езеро, дори не си прави труда да се състезава в тази категория. Всяка от 26-те стаи е апартамент с площ от малко под 600 до 3300 квадратни фута, така че всеки гост може да се чувства VIP.

Там се открива типичният бляскав почерк, дело на дизайнера Пиер-Ив Рошон - известен с лондонския луксозен хотел Savoy и Джордж V, който се намира само на няколко крачки от Шанз-Елизе в Париж. 
Без значение кой апартамент сте резервирали, цената започва от около 1370 долара на вечер. Очаквайте ослепителни бани от бял мрамор, отрупани с продукти от британската тоалетна марка Tony Bamford; внушителни камини; плюшени килими; красиви полилеи; дървена ламперия в стил маркетри, която се разтяга отвъд пода и нагоре по стените.

Има и спа център, управляван от Guerlain плюс два ресторанта: аванпост на френската висша кулинария Joël Robuchon L'Atelier.

В Woodward се намира и първият европейски франчайз за базирания в Ню Йорк - Le Jardinier. Вкоренен в класическата френска техника, главният готвач Ален Верзероли е създал меню, в което растенията играят важна роля. Le Jardinier спечели първата си звезда Michelin през 2020 г.

Въображението на Рошон спаси сградата от ерата на Belle Époque от неотдавнашното ù въплъщение като частна банка, въпреки че първоначално имотът е построен като хотел през 1901 г.
В очарователно наклонение към онази епоха, ключовете идват в комплект с кожени копчета.
Имате ли път насам, към сърцето на Женева, задължително помолете портиера тук да организира частна обиколка на някои от най-добрите часовникарски музеи наблизо: Patek Philippe е един отличителен, с показани пет века отчитане на времето, както и новият музей от Audemars Piguet, трипова сграда дело на датския архитект Бярке Ингелс.