Бляскави дизайнерски осветителни тела

  • Сподели:
Бляскави дизайнерски осветителни тела

Мечтаем да озарят дома ни със своята силна светлина и стил. Мечтаем да се насладим на романтиката, комфорта и лукса, които създават. Мечтите са безплатни, но най-луксозните осветителни тела са вдъхновени от въображението на редица световноизвестни дизайнери и струват наистина скъпо.

Jewel Chandelier by Harko Loor - Този красив полилей е подходящ за тези, които искат през цялата година да усещат полъха на лятото в дома си. Това произведение на изкуството е украсено с малки цветя, блестящи кристали и мъниста, които са прикрепени нежно към ръчно изработената неръждаема стомана. Холандската фирма-производител създава стотици варианти на своя продукт. На върха на цветчетата се слагат различни скъпоценни камъни във формата на пеперуди, които да украсят JewelChandelier. Диамантите могат да бъдат подредени, така че да светят в черно и бяло или в цветни багри.

Lady Jane by Serralunga -  През 1553 г. Лейди Джейн е била кралица на Англия. Въпреки че е останала на престола едва 5 дни, тя все пак влиза в историята. Творенията на Марк Садлър за Serralunga трябвало да останат под блясъка на прожекторите доста по-дълго време. Така талантливият френски дизайнер създава красивата лампа ‘’Лейди Джейн’’. Тя е с височина два метра, изработена от висококачествен бляскав полиетилен, който определено ‘’хваща окото’’. Пленителният, стилен, неподвластен на времето дизайн придава на продукта силно очарование. Произведението на Марк Садлър безспорно ще изглежда страхотно където и да го поставите в своя дом. Откъдето и да я погледнем, това е една истинска дама.

Falling Water by Tobias Grau - Изящното произведение на немския дизайнер Тобиас Грау е представено за пръв път на експозицията Light & Building във Франкфурт. Идеята е осветителното тяло да символизира падането на дъждовните капки от небето. Ефектът е поразителен, защото специалните оптични лещи осигуряват оптимално разпръскване на светлината и тя не заслепява. Лампата е изработена от полиран алуминий и е оборудвана с най-новата LED технология. И за финал, на притежателите на ‘’Falling Water’’ едва ли ще им се наложи някога да сменят крушки, тъй като вместо един светодиод, в устройството е внедрена плоча с диоди, които имат продължителност на живота над 30 години.

Swarowski sparkle shady - Това искрящо бижу на Сваровски е проектирано от испанския дизайнер Джейм Хайън. Направен от различни блестящи кристали, които могат да се пренареждат по желания начин, полилеят е истински шедьовър в областта на осветителните тела. Красиво обработените повърхности на скъпоценните камъни са неземно красиви, дори и когато осветлението е изключено.

Allegro by Foscarini - Алегро определено привлича внимание и без да бъде рекламиран, достатъчно е просто да го видите. Структурата на лампата наподобява кафез и е изработена от алуминий. Впечатление прави необикновената светлина със сянка-ефект. В допълнение, дори и най-леките вибрации предизвикват люлеене на конструкцията и така се генерират нежни, магически музикални композиции. В зависимост от своята музикалност осветителното тяло се предлага в три модела: Allegro ritmico, Allegro vivace иAllegro assai. Продукта е достъпен в черно, кафяво и златно.

Бляскави дизайнерски осветителни тела
Allegro by Foscarini
Бляскави дизайнерски осветителни тела
Lady Jane by Serralunga
Бляскави дизайнерски осветителни тела
Swarowski sparkle shady
Бляскави дизайнерски осветителни тела
Falling Water by Tobias Grau
Бляскави дизайнерски осветителни тела
Jewel Chandelier by Harko Loor