Десет интериорни идеи, с които да създадете идеалната кухня

  • Сподели:
Десет интериорни идеи, с които да създадете идеалната кухня

Ще ви разкрием няколко стилни решения, които ще ви помогнат да преобразите кухнята и да създадете едно вълшебно кътче у дома изпълнено със стил, уют и топлина. Ето и нашите идеи как да преобразите старата кухня, като я превърнете в място за кулинарни експерименти, хранене и събиране с близки приятели.

1. Проектиране
Красивият дизайн задължително изисква и правилна проекция, която включва проекция на мебели, декорация и внасяне на определен стил в помещението. Всъщност според дизайнерите кухнята е най-скъпото за проектиране, обзавеждане и декориране помещение в целия дом. Но пък оформянето на правилния дизайн ни гарантира една изключително вълшебна визия съчетана с практичност, топлина и комфорт. 

2. Първите въпроси, които задължително трябва да си зададете преди да започнете с обзавеждането на това помещение е колко често готвя или пък се събирам с приятели в кухнята. Дали ми трябва огромен остров или пък по-масива и голяма трапезна маса. Тези отговори ще ни помогнат да начертаем визуално схема на всеки предмет, който желаем да фиксираме в кухнята. 

3. Избор на оформление 
Тук е важно да помислим преди да поставим кухненските мебели, дали ще разполагаме с достатъчно пространство за да се придвижваме между тях без да запушваме помещението. Един прекрасен избор е L – образната кухня, която успява да ни осигури две допълнителни страни на работната повърхност. Все по-модерно оформление напоследък е островната кухня, която е разположена около шкаф-остров, който пък от своя страна ни предлага място за допълнително съхранение.

4. Шкафче за прибори
Преди време повечето интериорни дизайнери препоръчваха шкафа с прибори да бъде в близост до съдомиялната, печката и кухненския плот, но това старо правило, определено вече не важи с тази сила. Шкафчето или чекмеджето за прибори може да се разположи на място в близост до трапезарията, така отново ще изберем практичността и ще бъдем доволни от резултатите.

5. Височина и цветова гама на плотовете
Тук можем да не се съобразим изцяло с правилото всичко да бъде на еднаква височина и в един точно определен цвят. Ако искаме да разчупим помещението, например, можем да изберем малко по-висок островен плот от този на основните шкафове, както и малко по-тъмен цвят за облицовка, но задължително да бъде от същата гама.

6. Затворете очи и си представете мечтаната кухня, след което седнете удобно и начертайте идеите си върху лист. Измервайте добре всяко свободно пространство преди да поръчвате кухненски шкафове и бяла техника за да бъдете сигурни, че разполагате с достатъчно свободно пространство.

7. Изкуство пренесено в кухнята
Един прекрасен вариант за декорация включва цветни картини, готварски книги и специални подложки, които да изпъкват на еднообразния цветови фон и да откроят мястото, като създадат допълнителен уют в него и разбира се, повече светлина.

8. Преобразете старата кухня
Ако вече имате стари кухненски шкафове, просто се погрижете за тях като им вдъхнете нов живот. За да се случи това можете да ги облечете със специално фолио, да подмените негодните вратички или пък да ги боядисате и да смените дръжките им. Всъщност и с ограничени средства можем да постигнем чудеса. 

9. Осветление
Ако искаме да създадем и допълнителен комфорт за очите, трябва да се спрем на няколко осветителни тела, които да разположим в близост до най-използваните места, като например – печката, трапезарията, около кухненските плотове и над островната част.

10. Повече стил за по-красива визия
Ако все още не сте решили каква подова настилка да изберете за кухнята има няколко основни избора и те са – мраморни плочки, ламинат или пък екологична настилка с бамбукови дъски, която изглежда уникална и внася в помещението огромна топлина и характер.