Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz Силвър Стар отбелязва 5 успешни години на българския пазар

  • Сподели:
Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz Силвър Стар отбелязва 5 успешни години на българския пазар

Компанията планира да привлече нови, атрактивни брандове на българския пазар през следващите години

Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz в България Силвър Стар бележи 5 изключително успешни години на местния пазар. От началото, поставено на 3 април 2017 г., до сега компанията е утроила оборотите си, а продадените автомобили са повече от 7 300. 

За 5-годишния период от оперирането на групата на пазара, инвестицията на Силвър в България надвишават 45 млн. евро. Последният грандиозен проект, на стойност над 18 млн. евро, е строежът на мултифункционален комплекс в София, простиращ се на над 65 000 квадратни метра. Там Силвър Стар ще предоставя пълната гама от услуги в областта на продажбите и следпродажбеното обслужване за леки, лекотоварни и товарни автомобили, като осигури заслужено най-високо качество за своите клиенти. Строителните дейности на комплекса напредват изключително бързо, като се очаква те да приключат в края на 2022 г. 

След Варна, Пловдив и Бургас, софийската локация ще бъде четвъртият собствен комплекс на Силвър Стар в България. Част от групата е и представителен обект в Sofia Ring Mall - уникална пазарна концепция, комбинираща луксозни автомобили и богата лайфстайл колекция от аксесоари на едно място. 

Амбицията на Силвър Стар за следващите 5 години е да продължи да се развива със същите изключителни темпове, като реализира растеж на приходите си всяка следваща година. Нещо повече, като използва натрупания опит и знания за местния пазар, плановете на Силвър Стар са да разшири продуктовото си портфолио, като привлече нови, атрактивни брандове, които ще предизвикат сериозен интерес сред клиентите в България.

Като част от историческата трансформация на автомобилната индустрия, Силвър Стар също се развива в посока на осигуряването на въглеродно неутрално утре за бъдещите поколения. В унисон с глобалната стратегия на Mercedes-Benz, генералният дистрибутор на марката за България планира да въведе на нашия пазар до 2025 г. електрифицирани и напълно електрически автомобили във всеки сегмент - от компактните седани и SUV модели, през луксозните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток. Силвър Стар работи и върху имплементирането на решения, които в близките години ще позволят значително намаляване на въглеродния отпечатък от дейността на компанията.

„Смело мога да кажа, че за 5 години на българския пазар постигнахме това, което за други компании би било немислимо. Затвърдихме позициите си и увеличихме доверието на клиентите ни. Нашите амбиции за следващите 5 години са още по-дръзки и смели. Но съм сигурен, че с помощта на моите колеги, те няма да останат само планове, а ще се реализират на практика“, заяви по повод годишнината г-н Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на Силвър Стар.