Как да създадем банята на мечтите си като поставим в нея ретро вана

  • Сподели:
Как да създадем банята на мечтите си като поставим в нея ретро вана

Луксозната мраморна облицовка в съвкупност с красива викторианска вана могат напълно да променят визията на помещението и да му придадат едно по-бляскаво и луксозно излъчване. За още по-величествено излъчване можем да прибавим таван с наредени дървени дъски на него, а на стените - красиви миниатюрни мозаечни плочки. 

Съвсем простата бяла свободно стояща вана, всъщност ще заема централното място в банята, а когато е заобиколена от облицовани стени, дървени подови дъски и красиви старинни аплици за баня, помещението ще се превърне в един истински кралски шедьовър. До ваната можем да поставим плъзгаща се мини масичка, на която да поставим свещи, благоуханни масла и чаша ароматно вино за повече релакс и отпускане в помещението.

Цялостната визия на старинната баня включва медни орнаменти, мраморен плот за мивка, месингови смесители. 
Тапетите например са изключително неподходящ избор за това помещение, тъй като бързо ще повдигнем въпроса относно влагата и издръжливостта през годините, затова най-умният избор е мраморни плочки. Но нека се върнем на ваната, която е и основният център в банята, място за релакс, четене на книги и успокояване на ума. С малко допълнителни аксесоари можем напълно да преобразим банята и да я превърнем в едно райско местенце – спа кът, който всеки член на семейството с желание да посещава. 

В това помещение можем да добавим и флорални картини, както и малки окачени рафтове, на които бихме могли да поставим ароматни цветя и различни бурканчета с красиви камъчета в тях. По този начин ще се почувстваме и по-близко до морето, а уютът и хармонията напълно ще завладеят съзнанието ни. Когато избираме място за ваната най-подходящият вариант е да я фиксираме в средата, тъй като така тя ще бъде фокусната точка около, която спокойно ще можем да творим и да разгръщаме фантазията си.