Какво да съобразите, когато ви предстои покупка на нови мебели

  • Сподели:
Какво да съобразите, когато ви предстои покупка на нови мебели

Изборът на нови мебели е процес, към който трябва да подходите с необходимото внимание, защото всяка грешка не само ще се отрази на интериора и на личния ви комфорт, но и може да ви струва скъпо.

GRANDecor споделят какви грешки може да допуснете и какво да съобразите при покупка на нови мебели:

1. Грешен размер
Преди да пристъпите към поръчка на обзавеждане е много важно прецизно да измерите пространствата и да си запишете данните. Измерете цялата стая по дължина и ширина и обособете точно местата, на които ще бъдат разположени мебелите.

След това измерете пространството, предвидено за тях. Помислете дали мебелите няма да пречат на отварянето на вратите и свободното придвижване из стаята. За тези мебели, които не се разглобяват, е важно да се уверите, че ще минат през вратата.

2. Мебелите не са съобразени с мащаба и формата на помещението
Когато става дума за измервания, важно е не само дали дадена мебел ще се побере на предвиденото място, но и дали се вписва добре в помещението. Прекалено голям диван в малка всекидневна например, ще изглежда не на място, както и обратното – ако е твърде малък ще се „изгуби“ в стаята, а тя ще изглежда празна и незавършена.

Маркирайте пространството на пода, където ще бъдат разположени обемните мебели с лента или хартия за да може да си представите реално колко място ще заемат.

3. Мебелите не са съобразени с начина ви на живот
При покупка на нови мебели е важно освен да ви харесват визуално, да пасват на вашия стил, да бъдат практични и да ви вършат работа. Стъклената масичка за кафе може да изглежда много модерна, но ако имате малки деца редовно ще бъде в отпечатъци от лепкави пръстчета. Освен това острите ѝ ръбове са опасни.

4. Не обръщате внимание на поддръжката
Дори и много да ви харесва модерният диван със светла тапицерия или гланцираната холна маса, помислете добре дали са подходящи за вас преди да ги купите. Ако имате малки деца или домашни любимци е особено важно мебелите да се почистват лесно.

5. Външният вид за сметка на комфорта и практичността
Ако ви предстои покупка на нови мебели, не гледайте на първо място тяхната визия. Да, тя е важна, но не по-малко значими са удобството и здравината им. Върху дивана, столовете и фотьойлите ще прекарвате дълго време, години наред и е много важно да се чувствате комфортно. Масата, бюрото и леглата също трябва да са здрави и удобни.

6. Цената за сметка на качеството
Повечето хора разполагат с ограничен бюджет и това е напълно в реда на нещата. Най-евтините мебели обаче са направени от нискокачествени материали и техният живот е по-кратък. Така спестените сега пари, ще похарчите по-късно за ремонт или подмяна. Освен това, некачествените мебели няма да ви осигурят необходимия комфорт.

Потърсете възможно най-добрите мебели в рамките на вашия бюджет! Заложете на качествени механизми и тапицерии и по възможност избирайте мебели с рамки от твърда дървесина.