Mercedes-EQ гамата тръгва на обиколка в България

  • Сподели:
Mercedes-EQ гамата тръгва на обиколка в България

6 изключителни електрически автомобили поемат по пътищата в страната, предвождани от електрическия флагман на бранда EQS

Днес Силвър Стар, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz у нас, дава старт на първото по рода си EQ Roadshow в България. Така от София към дилърствата в страната ще потеглят 6 изключителни автомобили от гамата Mercedes-EQ, задвижвани от чиста електрическа енергия с мисъл за бъдещите поколения.

Луксозната формация е предвождана от електрическия флагман на Mercedes-Benz EQS, който е представен от два модела. Бързият и икономичен EQS 450+ е с мощност от 333 к. с. С  пробега си от 780 км автомобилът със задно задвижване изпреварва с много малко революционния EQS 580 4MATIC (524 к.с. и задвижване на всички колела), който впечатлява с иновативния MBUX Hyperscreen, чийто извит 45-инчов екран се простира от едната до другата A-колона в автомобила.

С вградения си софтуер с изкуствен интелект MBUX Hyperscreen се адаптира напълно към водача на автомобила и прави персонализирани предложения за множество функции на информация, комфорт и управление. 

Част от обиколката на страната ще бъдат и пионерът в електрическите високопроходими модели на марката - EQC с пробег от над 350 км, компактният EQA (над 400 км пробег), както и току-що пристигналият в България 7-местен SUV EQB. Моделите и на трите автомобила са със задвижване на всички колела. Към групата се присъединява и един от електрическите представители на лекотоварната гама - електрифицираният еталон в сегмента на вановете еSprinter. 

Всеки, който иска да опита от впечатляващата емоция на шофирането на електрически автомобил, може да запише час за тест драйв в дилърствата на Силвър Стар в София, Варна, Бургас, Пловдив, както и в Евро Старс в Русе. В столицата тестовете ще се проведат на 15 и 16 април.

След това електрическото роудшоу потегля към Пловдив, където любителите на луксозни автомобили с нулеви емисии ще могат да им се насладят на 11 и 12 май.  На морето електрическата флотилия пуска котва за кратко, като на 17 и 18 май са пробните тестове в Бургас, а на 20 и 21 май - във Варна. Последната точка от пътуването е Евро Старс Русе, където автомобилите ще бъдат на разположение на ентусиастите на 27 и 28 май.

На етап от обиколката на страната към EQ Roadshow ще се присъедини и високотехнологичната лимузина EQE, с пробег от над 600 км, чиито продажби в страната стартираха през март. 

Освен EQE и EQB, през тази година се очаква Силвър Стар да представи на българския пазар още 2 електрически автомобили от EQ гамата на Mercedes-Benz. Премиера на високопроходимата версия на електрическия флагман EQS SUV също предстои, както и на първия премиум автомобил в сегмента на малките ванове  EQT. 

В унисон с глобалната стратегия на Mercedes-Benz, генералният дистрибутор на марката за България Силвър Стар ще въведе на нашия пазар до 2025 г. електрифицирани и напълно електрически автомобили във всеки сегмент - от компактните седани и SUV модели, през луксозните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток като G-class – EQG, и GLS – EQS SUV и EQS Maybach.