Новата Mercedes-Benz T-класа: Малкият премиум ван за активен начин на живот

  • Сподели:
Новата Mercedes-Benz T-класа: Малкият премиум ван за активен начин на живот

Брандът с трилъчевата звезда разширява портфолиото си с модел за семейства и любителите на активния отдих

С до три детски седалки на задния ред в новата Mercedes-Benz T-класа има пространство за цялото семейство, както и предостатъчно място за оборудване за спортните ентусиасти. Плъзгащите се врати осигуряват бързо качване и слизане и дават гъвкави възможности за товарене. Новата Т-класа се отличава със съвременен дизайн, широка гама от оборудване за безопасност и свързаност. 

С новата T-класа Mercedes-Benz внася комфорт в сегмента на частните малки ванове, като дава възможност на всички клиенти, които се нуждаят от много място да се докоснат до качеството на бранда със звездата. Този напълно нов модел съчетава мултифункционалност и огромно пространство с оборудване от висок клас. В стандартният пакет на Т-класата влиза и инфотейнмънт системата MBUX, както и електрическата ръчна спирачка.

Опционално се предлагат 17-инчови джанти, KEYLESS-GO функцията или амбиентно осветление, както и тапицерията от кожа ARTICO. Новата T-класа определено може да се похвали с разнообразни акценти на оборудване в своя сегмент. 

Богатата гама от стандартно оборудване за безопасност, включително седем въздушни възглавници и множество системи за подпомагане на шофирането, го прави съвременен, надежден автомобил за семейства и любителите на активния отдих. 

Изцяло новият модел на Mercedes-Benz съчетава компактни външни размери с огромно пространство. Петместният T-Class е дълъг 4498 милиметра, широк 1859 милиметра и висок 1811 милиметра. Очаква се на пазара да бъде представен и модел с удължено междуосие, който ще разполага с до седем места.
Допълнително предимство на T-класата е ниският праг - само 561 милиметра, което улеснява товаренето на тежко оборудване.

Широко отварящите се плъзгащи се врати от двете страни дават удобен достъп до задната част на купето. Това позволява на децата да влизат и излизат от автомобила бързо и безопасно в тесни улици и места за паркиране. 

Новата Т-класа разполага с високо ниво на функции за безопасност, като много от системите за подпомагане на шофирането се предлагат в стандартния пакет. Пример за това са системата за предупреждение за загуба на налягане в гумите и системата за спешно повикване на Mercedes-Benz.

Това включва също асистент за потегляне по наклон, асистент при страничен вятър, система за предупреждение за умора, активен асистент за спиране, активен асистент за поддържане на лентата, асистент за мъртва зона и асистент за ограничаване на скоростта.

При представянето си на пазара Т-класа ще се предлага с по един 4-цилиндров дизелов и един 4-цилиндров бензинов двигател, всеки от тях с два варианта на мощност. Тези двигатели се отличават с огромната си теглителна мощност, дори и в ниския диапазон на оборотите, както и с оптимизираните си разходи.

За още по-бързо ускорение, дизеловият модел с мощност 85 кВт разполага с функция за свръхмощност и свръх въртящ момент, която постига съответно до 89 кВт мощност и 295 Нм въртящ момент. Всички двигатели са оборудвани с ECO start/stop функция.

Наред с шестстепенната ръчна скоростна кутия, двата дизелови модела и по-мощният от двата бензинови модела,  се предлагат и със седемстепенната трансмисия с двоен съединител.