Новите CLE Coupe и Е-класа са вече у нас

  • Сподели:
Новите CLE Coupe и Е-класа са вече у нас

Силвър Стар представи последните попълнения в гамата на Mercedes-Benz

Силвър Стар представи на българския пазар изцяло новото CLE Coupe и последното поколение на Е-класата. Двата автомобила се отличават с иновативен дизайн и множество технологични разработки в интериора и системите за сигурност. 

Е-класа: мост между световете

Благодарение на системната електрификация E-класата залага нови стандарти в ефективността. Половината от моделите са плъгин хибриди от четвърто поколение. С чисто електрически пробег до над 100 километра (WLTP), автомобилите спокойно се движат в градски условия беземисионно.

В новата E-класа клиентите могат да създават свои собствени предпочитания в MBUX. По този начин те могат да свързват функциите помежду си. Например: „Включи отоплението на седалките и задайте околното осветление на топло оранжево, ако вътрешната температура е под дванадесет градуса по Целзий“. С интеграцията Digital Vehicle Key, iPhone и Apple Watch се превръщат в ключ за колата. Ако водачът носи съвместимо устройство, то може да се използва за стартиране и заключване на E-класата. Цифровият ключ за превозното средство може да бъде споделен с до 16 души. А новата програма против гадене при пътуване на ENERGIZING COMFORT помага да се облекчат симптомите на пътника отпред или да забави появата им, да намали възприеманата тежест и като цяло да подобри благосъстоянието.

Новото мечтано купе: CLE 

Новото CLE Coupé е въплъщение на емоционалното спортно-елегантно изживяване. Автомобилът с две врати обединява типичните за купе пропорции с модерния дизайнерски език на Mercedes-Benz. CLE приема многобройните цифрови иновации от новата E-класа. След бизнес седана това е второто превозно средство с новата електронна архитектура и третото поколение на информационно-развлекателната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Това прави спортния двуврат модел най-интелигентното купе със звездата. 

Автомобилът достига ново измерение на персонализация и взаимодействие. Инфоразвлекателната система MBUX, езиковият асистент, арматурното табло, централният дисплей и опционалният хед-ъп дисплей споделят мощен централен компютър. Този тип работа в мрежа увеличава производителността и потоците от данни се предават по-бързо. В зависимост от пазара, като технология за предаване се използва комуникационен модул с 5G. 

Гамата от двигатели включва четирицилиндрови и шестцилиндрови двигатели от настоящото модулно семейство на Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). И дизеловите, и бензиновите агрегати са меки хибриди. В допълнение към турбокомпресора те са с второ поколение интегриран стартер генератор (ISG). Той осигурява поддръжка в диапазона на ниските скорости и осигурява отлично развитие на мощността. Четирицилиндровият 2-литров бензинов двигател се предлага в две нива на мощност: със 150 kW като CLE 200 и със 190 kW като CLE 300 4MATIC. В този двигател Mercedes-Benz комбинира всички иновации на модулната фамилия двигатели FAME в едно.

Стартовата цена в България за CLE 200 e 121 800 лева с ДДС, а за Е 200 4MATIC е 131 800 лева с ДДС. И двата автомобила са с мощност от 227 конски сили, като Е-класата се предлага от Силвър Стар със задвижване на четирите колела във всичките версии.