Първият Mercedes-Benz Т-Class вече е в България

  • Сподели:
Първият Mercedes-Benz Т-Class вече е в България

Малкият премиум ван получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Само 3 месеца след световната си премиера първият автомобил Mercedes Benz T-Class вече е при новия си собственик в България. В първите дни на август г-н Светослав Луканов, представител на Пате плей ООД, получи ключовете на първия T-Class у нас от Дамян Манолов, продавач-консултант в Силвър Стар, генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България.

Първокласният малък ван ще помага в бизнеса на иновативната компания, доставчик на софтуерни решения за айгейминг индустрията. А автомобилният парк на Пате плей ООД, освен с вече доставения, ще се увеличи и с още един автомобил T-Class.

T-Class е оборудван с широка гама от системи за подпомагане на шофирането като стандарт. Те включват Активен спирачен асистент, Активен асистент за поддържане на пътната лента, Асистент при потегляне по наклон, Асистент при страничен вятър, Асистент за мъртва зона и др. За допълнително удобство и безопасност при паркиране има опционалния Активен асистент за паркиране с PARKTRONIC и камера за заден ход. 

Именно богатата гама от стандартно оборудване за безопасност на T-Class е в основата на 5-те звезди, които автомобилът получи от Европейската програма за оценка на нови автомобили Euro NCAP. Резултатите на T-Class в независимия тест за безопасност и в четирите категории – възрастен пътник, дете, уязвими участници в движението и асистентr за безопасност, са забележителни. Особено впечатляващи са те по отношение на безопасността на децата, като извеждат T-Class сред първите в сегмента на компактните ванове. 

Що се отнася до безопасността, общо 7 стандартни въздушни възглавници защитават пътниците в автомобила. Акцент в оборудването, при това не само в сегмента на малките ванове, е централната въздушна възглавница.

В случай на силен страничен удар, тя се разгръща между седалката на водача и седалката на пътника до него, така че да не се получи контакт между тях.

С новата T-Class Mercedes-Benz внася комфорт в сегмента на малките ванове, като дава възможност на всички клиенти, които се нуждаят от много място да се докоснат до качеството на бранда със звездата.

Този напълно нов модел съчетава мултифункционалност и огромно пространство с оборудване от висок клас. В стандартният пакет на Т-класата влиза и инфотейнмънт системата MBUX, както и електрическата ръчна спирачка.

Опционално се предлагат 17-инчови джанти, KEYLESS-GO функцията или амбиентно осветление, както и тапицерията от кожа ARTICO. Новата T-класа определено може да се похвали с разнообразна гама от акценти на оборудване в своя сегмент.