Вила Балбиано отваря врати за посещение

  • Сподели:
 Вила Балбиано отваря врати за посещение

Разкошната вила на езерото Комо от „Къщата на Gucci" ще е достъпна в Airbnb – за някой щастлив гост.
Една от най-големите частни резиденции на езерото Комо в Италия отваря вратите си за посещение.

Семейният имот на Патриция Реджани и Маурицио Гучи, включени във филма ''House of Gucci'' е вече на разположение за нощувка чрез Airbnb за $1125 — но само за един резервирал късметлия.

Голямата резиденция на езерото Комо играе ролята на дома на Алдо Гучи във филма. Гучи е председател на модната империя от 1953 до 1986 г.; той е най-големият син на основателя Гучио Гучи. Широка снимка на фасадата на дома се появява в рамките на първите 15 секунди от трейлъра.
Извън драмата на Ридли Скот имението е известно като Вила Балбиано. Според списъка на Airbnb, това е една от най-големите частни резиденции на езерото Комо. Първоначално е построена за Толомео Галио, италиански кардинал, в края на 16 век. Анджело Мария Дурини, друг кардинал, поема имота век по-късно и го използва като площадка за парти, където е домакин на много пищни фестивали и банкети.

Днес домът все още е забележително място за живеене или за организиране на масови партита. На стената има фрески, които датират от 17-ти век от братята Джовани Батиста Реки и Джовани Паоло Реки, както и такива от Агостино Силва. Много от колекционерските мебели и произведения на изкуството, които украсяват резиденцията, са получени от Christie's и Sotheby's. 
Домът има общо шест апартамента и всеки е проектиран от уважавания френски архитект Жак Гарсия. Отвън има басейн, както и частен кей и лодка за тези, които искат да прекарат времето си в живописните води на езерото Комо.
Къде обаче е уловката? Ще можете да резервирате мястото само за една нощувка. Домакинът на Airbnb предоставя италианската вила на разположение от 30 март 2022 г. за един гост и един плюс един, който да прекара нощта в основния апартамент. Резервациите се отварят на 6 декември в 12:00 EST, така че ако искате да видите „Къщата на Gucci" между преди и сега, най-добре отбележете в календара си.