Земя. Вода. Въздух. Нова кампания обяснява устойчивите цели на Mercedes-Benz

  • Сподели:
Земя. Вода. Въздух. Нова кампания обяснява устойчивите цели на Mercedes-Benz

Историческият символ - звездата на Mercedes, пренесен в модерни времена
Запазената марка представя отговорно отношение към елементите земя, вода и въздух
Силно видео послание за запазване на ресурсите, рециклиране и въглеродна неутралност

Преди повече от век трите лъча на звездата на Mercedes изобразиха визията на Готлиб Даймлер за мобилност по земя, вода и въздух.

В най-новата кампания на Mercedes-Benz те символизират също и отговорно отношение към трите елемента чрез запазване на ресурсите, рециклиране и СО2 неутралност. Сега трите елемента - земя, вода и въздух, са още повече от всякога двигатели на марката Mercedes-Benz.

„Днес, както и тогава, звездата на Mercedes символизира нашата уникална история, пионерския дух, характерен за бранда, както и постоянната иновативна сила, която прави възможно началото на нова ера в мобилността. Това се илюстрира и от слогана „Това е знак за ново време“. Кампанията още веднъж визуализира факта, че за нас луксът и устойчивостта вървят заедно, изненадвайки с емоционална харизма“, казва по повод кампанията Бетина Фецер, вицепрезидент Комуникации и маркетинг на Mercedes-Benz.

Кампанията насочва вниманието към реализирането на устойчивата бизнес стратегия на Mercedes-Benz. До края на това десетилетие компанията планира изцяло електрически преход и намален СO2 отпечатък с повече от 50% в сравнение с 2020 г. А до 2030 г. Mercedes-Benz възнамерява да покрие повече от 70% от енергийните нужди в производството си с възобновяема енергия. 

Със своята стратегия Амбиция 2039 от Mercedes-Benz прилагат цялостен подход по пътя към бъдещата електрическа мобилност. Целта е от 2039 г. да представят флийт от нови автомобили и ванове, които да са въглеродно неутрални по цялата верига на стойността и жизнения цикъл.

Mercedes-Benz вече предлагат електрически автомобили във всеки сегмент, в който брандът е представен. А от 2025 г. всички автомобили ще бъдат на електрическа платформа.