Аштън Къчър споделя за автоимунно си заболяване: "Чувствам се късметлия да бъда жив"

  • Сподели:
Аштън Къчър споделя за автоимунно си заболяване: "Чувствам се късметлия да бъда жив"

Аштън Къчър разсъждава върху личната си битка с рядко здравословно състояние.

Къчър казва, че е "късметлия, че е жив", след като води битка с рядко автоимунно заболяване.

За първи път Аштън Къчър разкри битката си със "супер рядка форма на васкулит", която според него "удря" зрението, слуха и вестибуларния му апарат.

На 8 август Access Hollywood сподели ексклузивен кратък поглед към предстоящия епизод с участието на актьора в "Running Wild с Беър Грилс", по време на който той описа диагнозата си публично за първи път.

"Преди две години имах тази странна, супер рядка форма на васкулит, която като че ли повали зрението ми, повали слуха ми, повали цялото ми равновесие", каза той на водещия Беър Грилс за състоянието, което включва възпаление на кръвоносните съдове.

"Отне ми около година, за да изградя всичко обратно. Не го оценяваш наистина, докато не изчезне. Докато не си кажеш: "Не знам дали някога ще мога да виждам отново, не знам дали някога ще мога да чувам отново, не знам дали някога ще мога да ходя отново", продължи 44-годишният Аштън. 

В клипа Къчър, който споделя децата Уайът, на 7, и Димитри, на 5, със съпругата си Мила Кунис – отбеляза, че е "късметлия, че е жив" след битката за здравето си и продължи да обсъжда как това се е отразило на възгледите му за живота.

"В момента, в който започнеш да разглеждаш тези препятствията като неща, които са създадени за теб, за да ти дадат това, от което се нуждаеш, тогава животът започва да става интересен, нали? Започвате да сърфирате върху проблемите си, вместо да живеете под тях."

След като научи за здравната битка на Аштън, водещият Беър похвали актьора от "Ranch" за неговата устойчивост. "Какво казват хората за оцеляването? Бурите ни правят по-силни. И мисля, че той е живото доказателство за това."