Боб Марли: "Спрете да се опитвате да бъдете перфектни''

  • Сподели:
Боб Марли: "Спрете да се опитвате да бъдете перфектни''

Робърт Неста Марли е роден в малкото селце Найн Майлс в провинция Сейнт Ан, Ямайка, на 6 февруари 1945 г. По това време неговата майка, Седела Малкълм, е младо провинциално момиче, едва на деветнадесет години, а баща му е бял, възстар ямаец на име Норвал Синклер Марли.

До петгодишна възраст, Неста живее в къщата на своя дядо по майчина линия, Омера Малкълм. Бащата на Неста предлага момчето да заживее с него в Кингстън, където може да получи по-добро образование. Така Неста заминава за столицата, където живее баща му, a малко по-късно и разбира, че музиката е най-важното нещо от живота му.

Веднъж Боб Марли бил попитан дали съществува перфектна жена, а той отвърнал: 

Кой се интересува от съвършенството? Дори Луната не е съвършена, пълна е с кратери. Ами морето? Много красиво, но солено и тъмно в дълбините. А какво ще кажете за Рая? Винаги толкова безкраен. Следователно най-красивите неща в живота не са перфектни, те са специални и всяка жена, всеки мъж и всяко човешко същество избира кой е специален в живота си. Спрете да се опитвате да бъдете ''перфектни". По-добре се опитайте да бъдете свободни и да живеете, правейки това, което ви харесва, без да се опитвате да угодите на другите.