Брад Пит - една различна и рядка порода мъж в най-честното си интервю

  • Сподели:
Брад Пит - една различна и рядка порода мъж в най-честното си интервю

Брат Пит разсъждава върху развода си с Джоли и признава, че е отказал алкохола и цигарите след раздялата си с нея.

Холивудската звезда води живот на въздържание, започнал малко след финализирането на развода им през 2016 г.
Но неговата новооткрита позитивност е смекчена от вярата, че всички ние изпитваме тягостна сърдечна болка в даден момент от живота си.

"Мисля, че всички ние преживяваме сърдечна болка в даден етап от живота си, но тя ни кара да израснем. Това е зрелостта. Винаги съм се чувствал много самотен в живота си. Сам, докато растях като дете, сам дори тук и сега."

Говорейки с Отеса Мошфег пред последното издание на британския GQ, Пит настоя, че емоционалните сътресения и дълбоката тъга са неизбежна част от растежа на човек. 
Актьорът прекара 18 месеца, посещавайки редовни срещи на анонимните алкохолици, като същевременно приема основните принципи на групата за въздържание.

Пит, който през целия си живот е бил пушач, също взе решение да откаже цигарите като ги замени с дъвка с аромат на никотин.

"Нямам тази способност да пуша само една или две цигари на ден. Аз съм от типа хора - всичко или нищо. Така че в моя случай, просто трябваше да ги откажа нацяло."

Въпреки преобладаващото чувство за изолация, Пит признава, че е открил подкрепа и приятелство чрез решението си да се откаже от алкохола през 2016 г. 

"Тук намерих наистина страхотна мъжка група, която бе лична и селективна. Едно безопасно място за тези от нас, които са решили да споделят, защото съм бил свидетел как човек си излива душата пред друг, но в същото време го записват с камера с цел изповедта му да лъсне някъде. Това е просто отвратително."

Самосъзнанието на актьора по отношение на собствените му характерни недостатъци са далеч от мъгливото минало, когато той свободно призна, че пуши марихуана всеки ден, включително през целия си първи брак с Дженифър Анистън. Пит живее с Джулиет Луис от 1990 до 1993 г., след което се среща с Джитка Похлодек от 1993 до 1994 г. След това в живота му влиза Гуинет Полтроу, с която бяха заедно от 1994 до 1997 г. През 1998 г. той се влюби в Анистън, за която бе женен от 2000 до 2005 г. 

"Прекарах по-голямата част от 90-те, криейки се и пушейки бонг", каза той пред New York Times през 2019 г.

Когато Пит се връща към миналото, той има будистки стил на откъсване, спокоен вид самоанализ. Готов да признае привлекателността на старите си пороци, спомняйки си за дните, когато е пил сутрешното си кафе с цигара. Познаваме го като легендарен алфа мъж, сърцеразбивач, секс символ, но ще останете изненадани, че Пит не е привързан към нито едно от тези стари клишета. 

Брад Пит се опитва да си спомни сънищата си. Той държи лист и писалка на нощното си шкафче и записва всичко, което може да си спомни, щом отвори очите си сутрин. "Открих, че това наистина е полезно. Любопитно ми е какво се случва там, в сънищата ми."

Сега той е на 58 години, близо шест години след тежък развод с Джоли, от която има шест деца. Виждаме по-малко от него, отколкото някога и колкото ни се иска. Явява се спорадично, играейки герои, на които той се спира избирателно. Съсредоточава голяма част от вниманието си върху работата на филмов продуцент, чрез която с радост подкрепя изгряващи творци.

"Аз съм едно от онези същества, които се изразяват, чрез изкуството. Имам нужда да творя. Ако не го правя - вътрешно умирам."

Когато го срещам, той ми се струва по-премислен, по-преднамерен, повече артист, отколкото може би очаквах. Казва ми, че се опитва да обмисли внимателно какво предстои, за пътя, който той иска да начертае към последните етапи на една изобилна творческа кариера.

"Смятам, че се намирам в последния триместър. Какъв ще бъде този раздел? И как искам да го проектирам?"

Пит има редица имоти във и извън Лос Анджелис - къща на плажа близо до Санта Барбара, модернистична резиденция от стъкло и стомана също в Холивуд Хилс - но това е онзи дом на занаятчиите, който е част от живота му през целия му мандат като филмова звезда, където е бил през голяма част от пандемията.

Вътре стените са в карамелен нюанс на кедър, а стаите на приземния етаж са обзаведени с винтидж мебели и изкуство. Няма изложени очевидни семейни снимки и липсва показност на лукс в мястото.

Когато ме посреща вътре, Пит е облечен в неутрални тонове, драпирани панталони в цвят каки и широка бяла тениска, като човек, който се опитва да се маскира в житно поле. Цветовете напомнят за Средния Запад. Пит е израснал в Озаркс, място, за което говори с унес. Ароматна свещ гори в кухнята, където той весело ми предлага напитка: чай, кафе, вода, сок, алкохол. Аз също съм въздържател като Пит, и за това си взимам вода.

"Това бе първото място, което купих, когато направих малко пари през 94-та", казва той. Пит закупи имота от Касандра Питърсън. Тя разказва истории за къщата, която е била обитавана от духове, когато е живяла тук, твърдейки, че веднъж е чула звук от стъпки, идващи от необитаемия трети етаж, видяла е призрака на медицинска сестра и на мъж в старинно облекло, седящ близо до камината. Тя също така твърди, че Марк Хамил ù е казал, че е живял в къщата през 60-те години на миналия век, докато съквартирантът му не се е обесил в килера в спалнята.

Напоследък Пит става рано, за да свири на китарата си, хоби, с което се занимава от началото на пандемията. Споделя, че се чувства комфортно в този дом, но също така е щастлив да напусне града, като често отскача до къщата си на плажа – пътуване, достатъчно дълго, за да изглежда като бягство. 

Разбира се, работата често го държи закотвен в Ел Ей и приятелите му казват, че той е най-щастлив, когато се е вкопчил в нов проект. Един близък негов довереник, Майкъл Флий Балзари, басистът на Red Hot Chili Peppers, обяснява: "Има нещо магично, когато Брад се изгуби в процеса на създаване. Нещо като лъч сияние, който му дава сила."

Може би най-известното от творческите страни на Пит е виното, което той произвежда в имението си в Прованс, Château Miraval. През 2008 г. той и Джоли купиха имота от хиляда акра, в който се произвежда розе от световна класа, превърнало се в бизнес за милиони долари.

През 2014 г. двамата дори сключиха брака си там. Имението се появи в медиите, когато Джоли продаде дела си в бизнеса. Преди последвалите съдебни спорове, Пит получи интересна информация, касаеща имота.

Той ми разказа, че преди няколко години с него се е свързал човек, който му обяснил, че в замъка може би има злато на стойност милиони долари, което един от средновековните собственици на имението е взел от Леванта по време на кръстоносните походи. "Бях обсебен", казва Пит. "Цяла година това бе всичко, което ме вълнуваше и за което можех да мисля."

Купил си радарно оборудване и обикол около имота. "Вероятно това до някаква степен е свързано с мястото, на което съм израснал, защото в планините на Озарк винаги са се носили легенди за скрити тайници със злато."

"Той е една от последните останали филмови звезди на големия екран. Просто това е различна порода мъже. И честно казано, не мисля, че бихме могли да опишем какво точно представлява. Можете ли да опишете звездното сияние? Не, нали?" - Куентин Тарантино