Джеймс Франко в кожата на кубинския лидер Фидел Кастро

  • Сподели:
Джеймс Франко в кожата на кубинския лидер Фидел Кастро

Номинираният за ''Оскар'' и двукратен носител на ''Златен глобус'' Джеймс Франко ще играе кубинския лидер Фидел Кастро във филма "Алина от Куба" на режисьора Мигел Бардем.

Актьорът е избран за ролята на бившия президент на Куба, покойния Фидел Кастро в предстоящия филм "Алина от Куба" на режисьора Мигел Бардем.

44-годишният Франко се присъединява към актьорския състав заедно с 47-годишната Миа Маестро, която ще играе ролята на светската личност Наталия "Нати" Ревуелта, някогашна любовница на Кастро, съобщи Deadline.

Ана Вилафане ще играе ролята на Алина Фернандес - дъщерята на Кастро и Ревуелта - във филма.

Филмът, чийто сценарий е написан от Хосе Ривера и Нило Круз, ще описва историята на живота на Фернандес, кубински изгнаник и социален активист. 

Когато била на 10, Фернандес разбрала, че е дъщеря на Кастро, тъй като майка ѝ разкрила истината, след като Кастро тайно посещавал семейния дом в продължение на години. Ревуелта е дала богатството на нея и съпруга ѝ лекар, за да финансират началните етапи на комунистическата революция.

В крайна сметка Фернандес става антикомунистически активист и е арестувана многократно за опитите си да напусне Куба и ѝ е забранено да пътува извън страната. През 1993 година Фернандес бяга в Испания и в крайна сметка се установява в Маями.

Снимките на филма ще започнат на 15 август в колумбийските градове Картахена и Богота, според изданието.

Продуцентът Джон Мартинез О'Фелан сподели пред Deadline, че "наемането и убеждаването на Джеймс Франко да изиграе Кастро беше забавен и предизвикателен процес и съвместна работа на Вселената, тъй като първоначалната поръчка на нашия режисьор беше да намерим актьор, който притежава близка физическа прилика с истинския Кастро, от която да се гради, заедно с намирането на някой, който Алина Фернандес силно би подкрепила".

"За да постигнем такъв труден за избор вид, използвахме древната галисийска хералдика на Фидел Кастро като наш фокусен компас и след това претърсихме всички актьори с латински корени в Холивуд, за да намерим някой, който има подобна структура на лицето."

О'Фелан каза, че след цялостно търсене "на нашите надежди през окото на испанската и португалската генеалогия, която галисийците държат", е установено, че Франко "имал най-близкото лицево подобие на водещите актьори в индустрията, което означава, че фокусът ще бъде да изградим акцента на героя му и ще имаме зашеметяващо съвпадение на екрана, за да заинтригуваме публиката и да оживим историята с истинска визуална цялост".