Хенри Кавил - Монахът войн

  • Сподели:
Хенри Кавил - Монахът войн

Хенри притежава много "тежко" присъствие, ако мога така да го определя. The Hollywood Reporter го посреща в луксозен хотелски апартамент в центъра на Лондон, където актьорът е разположен удобно в плюшен фотьойл, докато огромното му куче Кал (пухкава черно-бяла американска акита) крачи напред-назад пред него.

Тук сме, за да поговорим за завръщането на хитовата фентъзи поредица ''The Witcher'', базирана на бестселърите на полския автор Анджей Сапковски. В сериала Кавил играе Гералт от Ривия - среброкос вещер, самотен ловец на чудовища, свикнал да получава това, което иска. Гералт е несломим, категоричен, харизматичен, ловък и обезглавява със замах всяко чудовище, изпречило се на пътя му. Вещерът обаче не е просто бойна машина, мутирал ловец на чудовища. Той притежава мека страна, със свои дълбоко скрити чувства, които виждаме да се показват при среща и разговор с принцеса Цири или магьосницата Йенефър. Всички те живеят в свят, в който често хората се оказват много по-зли от зверовете.

 

И все пак сериалът, който му носи обичта на феновете, можел да сложи край на кариерата му. В сцена за втори сезон на "Вещерът" Кавил тичал през гората, където от продукцията поставили фалшив сняг, който бил доста хлъзгав. Това спомогнало актьорът да падне, кракът му да се удари силно в изкуствено дърво и да скъса подколенното си сухожилие. Разбира се, снимките били незабавно спряни, а Хенри се озовал с патерици. След кратка почивка за коледните празници той се върнал на снимачната площадка, спазвайки лекарските предписания, които гласят да работи на крак не повече от пет часа дневно.


"Първоначално това бе лесно осъществимо, но с напредването на времето, трябваше да работя все по-дълго и по-дълго.
В крайна сметка казах на екипа: „Момчета, вижте, знам, че трябва да завършим снимките, но не мога, защото ако се нараня отново, това е краят на кариерата ми, да не говорим и за сезона."

Във филмовите среди споделят за Хенри, че той никога не закъснява, винаги е добре подготвен за роля и знае репликите си, знае хореографията си и е човек с голяма отговорност.
Почитан е от индустрията заради интензивния си ангажимент към професията.

За една сцена във филма "Мисия Невъзможна: Разпад", където си партнира с Том Круз, Кавил трябвало да виси отстрани на военен хеликоптер, борейки се с температури под нулата, докато стреля с тежка картечница в едната си ръка. Отнема много опити, но в крайна сметка се справя успешно. Хенри казва, че е свикнал да преминава своята психическа граница, но има моменти, в които точно тя го вкарва в неприятности. 

Известен с това, че играе Супермен в четири блокбъстър филма на DC, той е изградил екшън героя до превъзходна физическа степен.

Ще го видите на билборд, но много по-рядко на корицата на списание (освен ако не е Men's Health). Не обича показността, както и да говори за личния си живот. Когато го попитат за най-добрите и най-лошите му моменти, Кавил отклонява и внимава да очертае границите на въпросите. Публикациите, които пуска в Instagram са на теми хобита: тренировка, спорт, кулинария, разходки и време с кучето му - всичко стриктно подбрано.


"Склонен съм да се изплъзвам от радара, докато не съм на работа. Затворен човек съм. Семеен тип. Прожекторът е полезен, но може да бъде и изтощителен. Обичам да не се притеснявам от това как хората ме възприемат или какво ще покажа от себе си. Мисля, че колкото повече разкриваш от себе си, толкова по-уязвим ставаш."
 

Освен, че Хенри притежава работна етика, той е и джентълмен. На мнение е, че една жена трябва да бъде ухажвана и търсена, но, продължава "може би съм твърде старомоден да разсъждавам така".

Щастлив е от факта, че повечето филми, в които участва, са екшъните като начин на разказване на историята. Няма особено желание да се снима в драми.


"Наслаждавам се на най-добрата си форма в живота си, въпреки контузиите. Искам и мога да правя още. Нямам намерение да спирам."

Кавил произхожда от голямо момчешко семейство. Братята му са Ники Ричард Даглиш, Чарли, Пиърс и Саймън. Пиърс, най-големият сред тях, е бивш офицер от армията, награден с MBE. Ники е майор в Кралските морски пехотинци, Саймън работи във финансовите услуги, а Чарли, най-младият, е в маркетинга.

Най-новият проект, в който ще можем да видим Хенри Кавил, е филмът "Enola Holmes 2", в който играе ролята на Шерлок Холмс.

Сценаристът на "Батман срещу Супермен" и "Лигата на справедливостта" - Зак Снайдер, определя Кавил като "монах-войн".