Honda „e“ триумфира в Световен автомобил на годината

  • Сподели:
Honda „e“ триумфира в Световен автомобил на годината

Honda e стана Световен автомобил на годината в категорията „градски модели“

Honda е се нареди и в челната тройка в генералното класиране, моделът бе номиниран и в категория „Дизайн“

Honda Jazz също е в челната тройка в категория „градски модели“

Последните успехи отразяват ангажираността на Honda да създава безкомпромисно високотехнологични и красиви продукти

 

През 2021 г. Honda продължава триумфалния си ход в престижните световни конкурси. Освен всички останали, спечелени досега награди, моделът „e“ добави в портфолиото си и титлата „Световен автомобил на годината“ в категория „градски модели“. Освен това електрическият модел е трети в генералното класиране. Новият Honda Jazz e:HEV също е в първата тройка в категория „градски модели“ и по този начин японската марка доминираше в този сегмент.

И двата компактни градски автомобила играят важна роля в ангажимента на Honda да електрифицира 100% от водещата си моделна европейска гама до 2022 г.

Honda e, който е първият напълно електрически автомобил марката за Европа, бе отличен от 93 журналисти от 28 страни. Световният конкурс излъчва победители в категориите „Градски“, „Луксозен“, „Динамичен“ и „Дизайн“, като японският електромобил е получил признание за бързата си реакция и забавното си управление, изключителната си технологичност, своята свързаност и невероятния си съвременен дизайн.

Наградите се присъждат на автомобили от цял свят, като Honda e продължава да налага световни стандарти по отношение на съвременен дизайн и високотехнологична електрическа мобилност. Сред другите успехи за популярния компактен електромобил са две награди 'Red Dot' за изключителен дизайн, включително и приза 'Best of the Best 2020' в същия конкурс, след което Honda e бе изложен в световноизвестния музей Red Dot в Германия.

Моделът отбеляза своята световна премиера като предсериен прототип на автомобилен салон Франкфурт 2019, освен това бе удостоен с приза ECOBEST в конкурса AUTOBEST и стана „Автомобил на 2021 година“ в Германия, като това бе първата японска кола, увенчала се с тази титла в страната. Honda e отбеляза допълнителни победи в категория New Energy. В началото на тази година стана и първенец в категорията за най-добри електромобили в Световния дамски Автомобил на годината 2021.

Томофуми Икиноз, главен лидер на проекта Honda e, сподели: "За нас е чест да получим толкова престижно отличие и бихме искали да благодарим на съдиите от името на екипите на Honda, създали този уникален, високотехнологичен градски електрически модел. Honda e разполага с изключително полезно оборудване за хората, които желаят автомобилът им да играе главна роля в създаването на безпрецедентна връзка между различните аспекти от живота им, като същевременно отговоря на предизвикателството за градска мобилност с нулеви емисии. Едновременно с това, нашият екип искаше да създаде модел, който привлича клиентите ни по един приятелски настроен и човешки начин, а не просто бездушна и студена машинария“.

Към успеха на Honda e трябва да добавим и факта, че Jazz e:HEV се нареди в челната тройка в категория „градски“ в конкурса за Световен автомобил на годината. Съдийският състав отличи Jazz за неговото икономично хибридно задвижване, добре обмисленото оборудване и впечатляващото интериорно пространство и изключителното ниво на комфорт.

Jazz и Jazz Crosstar наскоро бяха признати за изключителния баланс между функционалност, дизайн и безопасност в наградите Red Dot Awards 2021 и получиха приза за продуктов дизайн.

Конкурсът Световен автомобил на годината събира избрани автомобили, предлагани на поне два основни пазара в периода от 1 май 2020 до 1 май 2021. Освен това претендентите за титлата трябва да бъдат произвеждани в тираж от поне 5000 бройки годишно, да са не по-дълги от 4,20 метра и са бъдат сертифицирани за движение по обществени пътища. В 17-тото си поредно издание конкурсът се опитва да отрази реално нуждите и желанията на собствениците на автомобили от цял свят, като награждава модели, които вдъхновят, повеждат останалите и създават иновации във все по-бързо развиващата се автомобилна индустрия.