Известни бащи, които сами отгледаха децата си

  • Сподели:
Известни бащи, които сами отгледаха децата си

В съвременния свят е лесно да се посочат примери за майки, които сами отглеждат децата си, докато бащите, които изпълняват тази задача, са рядкост. Въпреки това тенденцията е налице и понякога се вижда, че мъжете поемат пълната отговорност за възпитанието на поколението си.

High View Art събра историите на известни бащи, които поради различни обстоятелства са отгледали сами децата си. Да разгледаме заедно кои са те.

Лиъм Нийсън

Преди 10 години съпругата на Лиъм Нийсън, Наташа Ричардсън падна и си удари главата, докато караше ски в зимен курорт и за огромно съжаление след няколко дни почина. Нийсън остана сам с двамата си сина Даниел и Майкъл, на 12 и 13 години. Отнема много време на семейството да преодолее тази трагедия, но успяха да се справят със загубата. Лиъм Нийсън посвещава живота на децата си и никога повече не се жени.

Пиърс Броснан

След като се жени за актрисата Касандра Харис, Пиърс Броснан осинови нейните две деца: Шарлот на 9 години и Крис на 8 години. Три години по-късно те имат собствен син - Шон. По-късно семейство Броснан преживява трагедия - Касандра умира от рак. Оттогава актьорът отглежда сам децата им без никакво намерение да се жени повторно. Но през 1994 г. той се запознава с журналистката Кили Шей Смит, за която се жени официално през 2001 г. Двойката има двама сина - Дилън и Парис.

Никълъс Кейдж

Синът на Никълъс Кейдж, Уестън, е роден през 1990 г. Актьорът не е бил официално женен за майката на детето и двойката скоро се разделя. От Кейдж се изисквало да даде на бившата си приятелка къща в Холивуд, за да получи правото да отглежда сина си сам. Днес Уестън е на 28 години, той е музикант, а също така започва кариерата си като актьор. През 2005 г. Кейдж има още един син - Кал-Ел Кейдж.

Джордж Лукас

Създателят на легендарната сага "Междузвездни войни" Джордж Лукас от години сам отглежда три осиновени деца. Аманда беше осиновена заедно със съпругата му и тя остана при Лукас след развода. По-късно той осинови и друга дъщеря, Кейти и син, Джет. Любопитен факт е, че и тримата участват в различни епизоди на Star Wars. Номинираният за Оскар режисьор не се жени отново до 2013 г. Съпругата му е председателят на Dream Works Animation и президент на Ariel Investments - Мелъди Хобсън. След брака си двойката се сдобива с дъщеря – Еверест Хобсън Лукас, която е на осем години.

Ал Пачино

Въпреки че официално никога не е сключвал брак, Пачино е баща на три деца. Най-голямата му дъщеря Джули е родена през 1989 г., а през 2001 г. актрисата Бевърли Д'Анджело ражда техните близнаци - Оливия и Антон. Двойката се раздели след няколко години, но родителите успяха да запазят общото си попечителство над децата, поради което децата им прекарват еднакво време както с баща си, така и с майка си. Актьорът винаги се е опитвал да планира работното си време, така че да прекарва повече време със семейството си.

Колин Фарел

Колин Фарел отглежда двама сина: 16-годишния Джеймс и 10-годишния Хенри. Майката на Джеймс е моделът Ким Борденейв, но връзката им с актьора не продължила дълго. Въпреки това Колин дава заявка, че ще осигури сина си всичко, от което се нуждае, за да расте щастлив живот. През 2009 г. на Фарел се ражда втори син Хенри. Майка му е полска актриса, с която Колин се разделил сравнително бързо.

Лени Кравиц

След развода си с Лиса Боне, музикантът Лени Кравиц започна сам да отглежда дъщеря им Зоуи. Родителите имаха равни права спрямо дъщеря си, но когато Зои навърши 11 години, тя се премести да живее при баща си за постоянно. Днес Зоуи Кравиц е известна актриса и модел, и участва в последния филм за Батман в ролята на жената-котка.

Кристиано Роналдо

Първият син на Роналдо, който носи неговото име, е роден от сурогатна майка през 2010 г. През 2017 г. футболистът стана баща на близнаците Ева и Матео. Сега той се готви за сватба с любимата си Джорджина Родригес, а наскоро им се роди дъщеря Алана Мартина.

Нормън Рийдъс

Звездата от телевизионния сериал The Walking Dead Норман Рийдъс отглежда сам сина си Мингъс от много години. Той излизаше със супермодела Хелена Кристенсен от около пет години, но връзката им се разпадна. Двойката споделя съвместно попечителство над сина си, но той е живял по-голямата част от живота си с баща си в Лос Анджелис. Днес Мингъс е на 20 години. Преди няколко години Норман започна да се среща с актрисата Даян Крюгер и през 2018 г. им се роди дъщеря.