Най-добрите чаши за каберне, божоле и други червени вина

  • Сподели:
Най-добрите чаши за каберне, божоле и други червени вина

Идеално оформените купи на тези чаши ще ви помогнат да засилите най-добрите вкусове на любимото си червено вино.

Не всички чаши за вино са създадени равни. Независимо дали предпочитате бяло, червено или искрящо, пенливо вино, ще имате нужда от чаша, специално проектирана за вашето виното, което сте избрали. И ако сте любител на червено вино, тогава вероятно ще желаете чаша с форма на балон, от която да го пиете.



Балонните чаши са идеални за червени вина, защото имат особено голяма вместимост, почти с форма на купа. Макар че голямата чаша може да изглежда, сякаш е пригодена само за големи наливания (или визия), истинската ù цел е да позволи на виното ви да диша. Тя излага повече от виното на въздуха, позволявайки на етанола да се изпари и танините да омекнат. Това подчертава аромата на виното и изглажда вкуса му, което прави по-задоволителна глътката. 
Дължината на дръжката също не е самоцел. Тя е дълга, за да може ръката ви да не оказва влияние на температурата на виното.
С други думи, ако обичате червено вино, което е особено подходящо за тези месеци, тогава ще искате да инвестирате в комплект чаши с форма на балон.